Dün akşam Bahçeli’nin kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığı iddialarını partinin Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yalanlamış, ‘öksürüğünün geçmemesi üzerine’ doktorların daha ileri tetkikler yapılması tavsiyesinde bulunduğunu söylemişti. Bugün ise MHP’nin X hesabından Bahçeli’nin kalp kapakçığının yenilendiği duyuruldu. Operasyonun, MHP liderinin 10 yıl önce değiştirilen kalp kapakçığında dejenerasyon bulguları üzerine yapıldığı belirtildi.
MHP'DEN BAHÇELİ'NİN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Sağlık durumu iyi olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli planlı tetkik ve tedavileri için 4 Şubat 2025 tarihinde Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesine yatırılmıştır. Yapılan tetkik ve tıbbi değerlendirmeler sonucunda, 10 yıl önce değiştirilmiş kalp kapağındaki dejenerasyon bulguları üzerine, 6 Şubat 2025 tarihinde mevcut kapak girişimsel olarak değiştirilmiş olup, işlem komplikasyonsuz olarak çok başarılı şekilde tamamlanmıştır.
Tıbbi durumu son derece iyi ve stabil olup, odasında dinlenmektedir. Kısa zaman içerisinde hastane süreci tamamlanarak günlük yaşantısına dönecektir.”