Mersin'in Anamur ve Silifke ilçelerinde sabahın erken saatlerinde kısa süreli sağanak, dolu ve fırtına etkili oldu. Silifke'deki bazı cadde ve sokakları su bastı. Anamur'da etkili olan hortum dolayısıyla muz ve çilek seraları zarar gördü.

Jandarma Genel Komutanlığından "yorgun ve uykusuz şekilde trafiğe çıkmayın" uyarısı Jandarma Genel Komutanlığından "yorgun ve uykusuz şekilde trafiğe çıkmayın" uyarısı

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) ekipleri, biriken suların tahliye edilmesi için çalışma yürüttü. 

M E R S I N D E S E R A L A R I H O R T U M V U R D U 639732 189519

Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, ilçedeki Ören ve Karadere mahallelerindeki seralarda büyük oranda zarar oluştuğunu belirtti.

Gümüş, "Bazı seralarımız, TARSİM tarafından sigortalı ama birçok seramız da sigortasız. Gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Umarım yetkililer, devletimiz bir an önce yaraların sarılması ile ilgili bölgemizde gerekli çalışmaları yaparlar. Tespitlerimize göre yaklaşık 2 bin dönümlük alanda 200 milyon liralık hasar var" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: DHA