Merel Akşener’in genel başkanlığını yaptığı İyi Parti’ten büyük bir kopuş yaşanıyor. Daha önce 654 kişinin istifa ettiği İyi Parti’den kopmalar, hızla devam ediyor. Şimdiye kadar toplamda 6 il başkanı, 17 ilçe başkanı, 7 milletvekili adayı, 12 kurucu üye ve bin 6 parti üyesi istifa etti.

GİTTİKÇE YALNIZLAŞIYOR

15 Temmuz’daki FETÖ’nün darbe teşebbüsü öncesi “15 Temmuz’da Başbakan olacağım” diyen Akşener, MHP’den ihraç edildikten sonra kendi partisini kurarak siyasi yaşamına devam etmişti. Ancak ‘tülbent devrimi’ iddiasıyla yola çıkan Akşener bugünlerde, gün aşırı bir ayrılık ile gittikçe yalnızlaşıyor.

‘MEYDANLAR’ BOŞ KALDI

İyi Parti’nin kemik kadrosundan etrafında neredeyse kimse kalmayan Akşener’in kendi kurucu üyelerini bile ‘vekil adayı‘ yapmayarak zayıf bir lider görüntüsü vermesi miting meydanlarındaki ilgiye düşürdü. Afyon’da Aydın’da ve Malatya’da boş meydanlara konuşan Merâl Akşener’in FETÖ hakkında ‘tek kelime’ söylememesi, terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘tutukluluğunun kaldırılmasını‘ savunması da İyi Parti’de kopmaların etkisini artırdı.

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim