Malezya Havayolları MH370 sefer sayılı uçak, 8 Mart 2014'te Kuala Lumpur'dan Pekin'e uçarken 227 yolcu ve 12 mürettebatla birlikte kaybolmuştu ve olay, havacılık tarihinin en büyük gizemlerinden biri haline gelmişti.
"BU SEFER BAŞARILI OLACAĞINI UMUYORUZ"
Bakan Loke, Ocean Infinity'nin Hint Okyanusu'nda yeni bir arama alanı önerdiğini belirtti. Şirket, daha önce 2018'de yapılan son arama çalışmalarında da yer almıştı. Loke, "Ocean Infinity'nin önerisi sağlam bir teklif ve değerlendirilmeyi hak ediyor. Çalışmaların bu sefer başarılı olmasını ve ailelere huzur getirmesini umuyoruz" dedi. Enkaz bulunursa, Ocean Infinity'nin 70 milyon dolar alacağı belirtildi.
26 ÜLKE İŞBİRLİĞİ YAPTI, HİÇBİR İZE ULAŞILAMADI
Uçağın kaybolmasıyla ilgili olarak, Malezyalı yetkililer, uçağın kasıtlı olarak rotasından çıkarıldığını öne sürmüştü. Dünyanın dört bir yanından 26 ülke arama çalışmaları için iş birliği yaptı ancak hiçbir ize ulaşılamadı. Haftalar sonra, uçakla ilgili yapılan açıklamalarda, MH370'in yakıtı bitene kadar uçtuğu ve yolculuğunun Güney Hint Okyanusu'nun derinliklerinde sona erdiği ifade edildi. Uçağa ait olduğunu düşünülen bazı parçalar ise Afrika kıyıları ve Hint Okyanusu'ndaki adalarda bulunmuştu.
70 MİLYON DOLAR TEKLİF EDİLMİŞTİ
Uçaktaki yolcuların yakınları, Malezya Havayolları, Boeing, Rolls-Royce ve Allianz gibi birçok şirkete tazminat talep etmişti. 2018'de Ocean Infinity ile yapılan önceki anlaşma sonucunda, uçağın bulunması halinde 70 milyon dolar ödeme yapılması teklif edilmişti, ancak bu girişimler de sonuç vermemişti. Arama kurtarma çalışmaları, Inmarsat uydusu ile uçağın otomatik bağlantıları üzerinden elde edilen verilere dayanarak Güney Hint Okyanusu'nda toplam 120 bin kilometrekarelik bir alanda gerçekleştirilmişti.