CHP, alev alev… Kılıçdaroğlu kasetle oturduğu koltuğu korumanın, muhalifler CHP’yi ele almanın peşinde. Deniz Baykal’ın, Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu’na muhalifliği zaten kronik, lakin Selin Sayek Böke’nin istifası ve karşı demeçleri diğerlerinden farklı okunmalı. Kılıçdaroğlu’nun en yakın yoldaşı Böke’nin gemiyi terk etmesi, CHP’de önümüzdeki günlerde gündemi sarsacak gelişmelerin yaşanabileceğini gösteriyor. Kılıçdaroğlu nasıl bir operasyonla “Alaşağı” edilecek gerçekten merak ediyorum. Böke’nin üzerinde neden bu kadar duruyorum? Çünkü CHP’ye paraşütle indirilmiş, ABD tabanlı, dış lobileri kuvvetli olan bir isim, Tansu Çiller’in modern versiyonu ve sürekli pompalanan bir proje. Böke’nin genel başkanlığı istediği biliniyor ama mümkün değil, CHP tabanında sevilen biri değil. O halde 2. plan devreye girer. Böke’nin, dolayısıyla arkasındaki gücün yönettiği yeni bir lider. Yani CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel. Böke ile birlikte çalışıyor, sessiz ve derinden. Kaygıları aynı, dikkat çektikleri noktalar paralel, önerdikleri model kopya. Özgür Özel zaten kendisini açık etti. Ne diyor? “CHP’yi değil yüzde 48.6’lık hayırcı bloku (Bence öyle bir blok yok)  ortak çatı altında toplamalıyız. Toplumu kucaklayacak “El-emin” bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmayız.” Diyor ki: Bu özellikler bana uyuyor ama ben aday değilim.

Ezber proje

Bu taktik İslam tarihinde çok görülmüş, köhneleşmiş ezber bir yol. İslam tarihi “Mehdi’nin tüm özellikleri bana uyuyor ama ben Mehdi değilim” diyen birçok sahtekâr ile doludur. CHP’nin başına Kılıçdaroğlu’nu geçiren üst aklın yeni prens ve prensesi Özgür Özel-Selin Sayek Böke. Açıkça uyarayım; Kılıçdaroğlu’nu götürüp, Özel-Böke ikilisini getirmek CHP’nin altına dinamit koymaktır. Kılıçdaroğlu gidecekse bile yerine yerli ve milli bir isim, toplum değerlerine sahip bir lider gelmeli, ipi dışarda medyanın süslediği projeler değil.

Neden adaysın?

“2009’da CHP’den belediye başkan adayı olduğu Manisa’da yüzde 13 oy alabilen Özgür Özel’in iddia ettiği yüzde 48.6’lık bloku kapsayacak ne gibi bir özelliği var? Neden genel başkan olmalı? Muhafazakar kimliği mi var? Milliyetçi mi? Yerli ve milli mi? Yüzde 48’i nasıl yüzde 51 yapabilir? Kendisine ne vadettiler? Ekibinde kimler var? John Bass bu işin neresinde? Kaç büyükelçiliği ziyaret ettiniz? FETÖ ve PKK destekçisi dış lobilerle temasınız oldu mu?”

Uyanın CHP’liler

Özgür Özel, bu soruların cevabını vermeden aday falan olamaz. Olsa bile o çatı ilk yağmur ve rüzgarlı hava çöker. CHP tarih olur, yüzde 48.6’da yüzde 30’a kadar geriler, Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan bile beter olursunuz. CHP’lilere tavsiyem Türkiye’yi seven, dine saygılı, parti tabanından çıkan bir isme yönelsinler, Batı’nın operasyonuna boyun eğmesinler, zaten partileri FETÖ ve PKK’nın savunulduğu, mezhepçi bir yapıya büründü.  Ya temizlenin ya da tarihin tozlu rafları sizi bekliyor…