Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yeni dönemde en fazla önem verdikleri konunun Kürt vatandaşlarının değerleriyle kavgalı siyaset anlayışının mezara gömülmesi olduğunu belirten Bakan Gül, “7 Haziran’da HDP bölgeden en güçlü desteği aldı, ilk başta döndü silahı kendi bölge halkına çevirdi. İşte biz mücadelemizi bunlarla yapıyoruz. Bölge halkına huzurun kalıcı şekilde gelmesi için bu mücadeleyi yapıyoruz, HDP bölgeden aldığı oyu, yine marjinal sol örgüt elemanlarına, sol kesime ciro ediyor. Hem gösterdiği adaylar hem seçim sonrası yaptığı bütün uygulamalar, siyaset, Kürt kardeşlerimize hiçbir şekilde faydası olmayan siyaset. Hemen sırtını bölgeye ilk dönen HDP olmuştur, yine öyle olacaktır” şeklinde konuştu.

YUNANİSTAN’IN YAPTIĞI HUKUK SKANDALI

Sürdürülen FETÖ soruşturmaları ve davalarına ilişkin bilgi veren Gül, bugüne kadar darbe davalarından 287 dosyanın 171’inde karar verildiğini, 1116 davanın sürdüğünü söyledi. 2 bin mahkûmiyet ve bini 478 beraat kararı verildiğini de kaydeden Gül, davaların yılsonuna kadar tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

Bakan Gül, Yunanistan’a kaçan darbeci askerlerin iade edilmemesine ilişkin de “Derhal, böyle bir talep bile olmadan ‘Biz bunu iade ediyoruz’ deyip vermek, demokrasinin bir gereğidir… Bu konuda maalesef bu ve benzeri ülkeler, hukuki talebimizi siyasi mülahazalarla reddetmektedir. Bu da hukuk açısından büyük bir katliam, skandaldır” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim