15 Haziran’dan bu yana FETÖ talimatıyla PKK’nın siyasi ayağını da yanına alarak yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “AK Parti’ye yakın ülkücüler bize saldıracak. Saldırıyı hükümet yaptırmamış gibi gösterilecek ve yürüyüşümüz engellenecek” mealindeki skandal açıklamalarının ardından, hem FETÖ’nün, hem PKK’nın, hem CHP liderinin hamisi olan, Türkiye’yi karıştırmayı hedefleyen küresel şeytani akıl, bir diğer taşeronu olan DAEŞ terör örgütünü devreye soktu.

YÜRÜYÜŞE SALDIRACAKLARDI

Bu bağlamda Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne 3 gün önce, yürüyüşe yönelik terörist saldırı yapılacağı bilgisi iletildi. Bu gelişme üzerine hemen harekete geçen emniyet, terör örgütü DAEŞ mensubu olduğu bilinen ve sabıka kaydı olan 6 kişiyi yakın takibe aldı. İhbar üzerine çalışma yürüten Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Hazırlıkların ardından Kartepe ilçesinde, panelvan tipi bir araç Özel Hareket polislerinin de katıldığı operasyon ile ele geçirildi. 2 kişi yakalnırken, 4 kişi ise Kayseri’de gözaltına alındı.

AK PARTİ BAYRAKLARI ALMIŞLAR

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri’den araç kiralayan bir kişinin yürüyüşe katılanlara saldırı planladığı bilgisi üzerine başlatılan operasyonda 6 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Minibüs içerisinde AK Parti bayrağı bulunduğunu belirten Kamçı, “Provokasyon amaçlı bir eylem hazırlığında oldukları belirlenen zanlılara yönelik operasyon düzenlendi. Minibüsü kalabalığın üstüne sürerek saldırı yapmak istediği belirlenen zanlı, ekiplerimizin takibi sonucu yakalandı. Başarılı bir çalışmayla, provokatif eylem gerçekleşmeden önlenmiş oldu” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim