Hasan Taşkın / Diriliş Postası

FETÖ davalarında mahkemelerin aldığı bazı tahliye kararlarına tepki yağdı. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Fetöcü damadı Ömer Kavurmacı’nın tahliyesi kamuoyunun sabrını taşırdı. Karara tepki gösteren Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk “herkes 15 Temmuz’u doğru anlamalı” mesajı verdi.

Nöbetçi mahkeme FETÖ’nün en büyük finansörlerinden biri olan Başkan Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında hastalığı sebebiyle tahliye kararı verdi.

Bir süredir kamuoyunda rahatsızlık uyandıran tahliyelere eklenen bu son karar tansiyonu bir anda yükseltti.

FETÖ’nün işadamı derneği TUSKON’a üye olan Ömer Faruk Kavurmacı hakkındaki iddianame dün açıklanmıştı. Kavurmacı hakkında 16 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Tahliyenin hemen bu iddianameden sonra gelmesi herkeste şaşkınlığa yol açtı.

Kısa sürede sosyal medyanın gündemine damgasını vuran bu ve buna benzer tahliye kararlarıyla ilgili tepkilere Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de attığı sert twitlerle katıldı.

15 Temmuz’da yaşanan kritik süreci ve şehitleri hatırlatan Külünk, mahkemelere toplumsal hassasiyet uyarısı yaptı.

Milleti 15 Temmuz’un asil davacısı olmaya davet eden Külünk, ayrıca Diriliş Postası’na özel açıklamalarda bulundu.

Külünk açıklamasında şöyle konuştu:

“Toplumun tüm kesimleri, katmanları ve yargı ile güvenlik bürokrasisi için velhasıl aziz milletimiz için, devletimizin bekası için sıradışı bir dönemden geçiyoruz. Hiçbir şeyi normal şartlar altındaymış gibi düşünme şansına sahip değiliz. Çünkü 15 Temmuz’da Türkiye’yi Suriyelileştirmek istediler. Kim? FETÖ isimli terör örgütü… 15 Temmuz’da ne yapılmak istendiğini önce iyi anlamalıyız. 15 Temmuz’da 80 milyon memleket evladının çatısı olan devlet çökertilmek istendi. Devlet çökertilerek devlet sömürgeleştirilmek istendi. Kim bunu yapmak istedi? FETÖ isimli terör örgütü. Kim adına yapmak istedi? Cumhuriyet’ten, 1071’den, 1453’ten  intikam almak isteyenler ve Türkiye’yi Suriyelileştirmek isteyenler adına. Dolayısıyla 15 Temmuz’u yargı da güvenlik bürokrasisi de siyaset de doğru anlamalı…”

Editör: TE Bilisim