Akşener, 400 kilometre menzili olan S-400’lerin Saray diye adlandırdığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni korumak için alındığını söyledi. Halbuki, 15 Temmuz millet kendi evini canıyla, kanıyla korumuştu.

Sabri İşbilen

İP’in cumhurbaşkanı adayı ve genel başkanı Meral Akşener, Türkiye’nin Rusya ile yaptığı S-400 anlaşmasına çomak sokmak için Batı’nın talimatlarını yerine getirmeye çalışıyor. 29 Aralık 2017 tarihli konuşmasında “Şimdi Rusya’dan S-400’ler alıyorsunuz. O füzeleri nerede kullanacaksınız kardeş?” derken, ABD’nin, AB’nin, İsrail’in ve taşeron terör örgütlerinin Türkiye’ye olan tehditlerini inkar eden Akşener, bu sefer çok daha ileri gitti. Akşener, oy kaybını engellemek için dikkat çekmeyi hayat ederken, tam manasıyla rezil oldu.

SARAYI KORUMAK İÇİN

Akşener, Habertürk’te katıldığı programda S-400’ün alım amacının Türkiye’yi değil Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni korumak olduğunu belirterek, “Mesela benim bir bilgim var S-400’lerle ilgili. Bir duyum şeklinde. Umarım doğru değildir. Bir güvensizlik neticesinde sarayın korunması için alındığına dair bir duyum aldım. Umarım doğru değildir” diyerek aklın sınırlarını çoktan aştı.

600 KM MENZİLİ VAR

Akşener’in Saray diye nefret kustuğu Cumhurbaşkanlığı Küliyyesi’nin korunması için alındığını iddia ettiği Rus yapımı S-400’lerin radar menzili 600 km, yani 600 km ötedeki bir tehlikeyi fark edebilek. S-400 füzelerin menzili ise tamı tamına 400 km. Yani S-400’lerin bir tanesi Türkiye’nin yarısını hava ve füze saldırılarından koruyacak donanıma sahip. Ayrıca, Türkiye S-400’lerin teknolojisini de satın alarak tehlikeleri yerli üretimlerle bertaraf etmenin adımlarını çoktan hazırladı.

15 ŞEHİT 7 YARALI

Diğer yandan Akşener’in sözleri FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişimini hatırlattı. Devletten çaldıkları uçak, tank, silahlarla vatanı işgale kalkışan hainlerin hedeflerinden bir tanesi de Meral Akşener ve ortaklarının sürekli kin ve nefret güttükleri, satmayı vaat ettikleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ydi. 15 Temmuz’da cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni S-400’ler değil F-16’lı saldırılara karşı yalnızca ve yalnızca Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sokağa çıkan millet oldu. O ihanet gecesinde FETÖ’nün saldırılarında 15 kahraman şehit olmuş, 7 kahraman ise yaralanmıştı.

“SOKAĞA ÇIKMAYIN TALİMATI”

Külliye’nin koruyucusunun millet olduğu aşikarken, milletin FETÖ’cü darbecilere direndiği saatlerde Meral Akşener Beylerbeyi’ndeki evinde saklanıyordu. Akşener, saklanmasının da ötesinde saklandığı evinden tüm teşkilatına “Sokağa çıkmayın” çağrısı yaparak adeta darbecilere yardımcı oldu. Akşener, 15 Temmuz’a yönelik olarak tek bir kınama dahi yapmazken, 15 Temmuz’a giderken “Yurtta sulh, cihanda sulh” kelimesi ve “Ben başbakan olacağım” sloganını kullanmıştı.

GÜL PROJESİNİ BEN BOZDUM

Akşener, katıldığı televizyon programında Abdullah Gül’ün çatı adaylığı konusunda itirafta bulundu. CHP, Saadet ve HDP’nin Abdullah Gül’ün adaylığına onay verdiğini ve kendisinin çekilmesini talep ettiklerini dile getiren Akşener, “Bunlar Gül’ü çatı aday olarak istediler. HDP’nin de razı olduğunu söylediler. Burayı ben bozdum” dedi. Diğer yandan Akşener’in sözleri HDP ile ittifak kurulmadığı yalanını ortadan kaldırırken, 5 benzemezler tek meselesinin Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olduğunu belgeledi.

Editör: TE Bilisim