Üç çocuk annesi Balje, 15 Temmuz sonrası çocuklarının kaydını FETÖ irtibatlı okullardan sildirmesine ilişkin ayrıntıları anlattı. Balje, darbe girişimi sırasında ailesiyle Türkiye’de olduğunu belirterek, “Bir şeyler olduğunu fark ettik ama ne olduğunu anlayamadık. Tur şirketinden aradılar ve politik bir kişi olduğum için ülkeden ayrılmamı istediler ama ben kabul etmedim. Tedirgin de olmadık” dedi.

Darbe girişiminde bulunanların FETÖ üyesi olduklarının açığa çıkmasının ardından Kosova’ya döndüğünü ifade eden Balje, “Çocuklarımın üçü de Gülen örgütü ile irtibatlı kolejlerde okuyordu” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayranı olduğunu aktaran Balje, “Sayın Erdoğan, benim için siyasi bir idoldür. Kendi söylemlerim için onun sözlerinden örnek alırım hep. Döner dönmez Kosova’ya, eşimle birlikte çocuklarımızın kaydını almaya karar verdik” dedi.

TÜRKİYE’YE ÇOK BAĞLI

Ülkede Boşnaklar’ı temsil eden meşhur bir siyasetçi olduğu için bu kararının okul yöneticisine zor geldiğini vurgulayan Balje, okul yöneticisine, “Buraya siyasi olarak değil anne olarak geldim, siyaseti karıştırma” dediğini aktardı. Balje, “Çünkü sözü siyasete getirmeye çalışıyordu. Ne selam verdim ne kelam ettim, kağıtları alıp çıktım” diye konuştu. Dude Balje, “Türkiye’ye çok bağlı olduğum için darbe girişiminde bulunmalarını asla kabul edemedim. Türkiye’ye olan büyük saygımdan, eşimle karar vererek çocuklarımın kaydını FETÖ okullarından aldım. Çocuklarım şimdi devlet okullarında eğitimlerini sürdürüyor” dedi.

“EĞİTİM BAKANLIĞI’NDAN ONLARA DESTEK VAR”

Balje, ailesinden 9 velinin yanı sıra Kosova halkından birçok kişinin daha bu okullardan çocuklarını aldıklarını da söyledi. Balje, “Ben bir ebeveyn olarak çocuklarımı orada bırakmadım ancak Gülen’in kolejlerine buranın Eğitim Bakanlığı’ndan çok büyük destek var. Bundan utanıyorum. Bir dönem kapatılacaklarını düşünmüştük ancak siyasilerle çok sıcak olduklarına dair izlenimlerimiz var, biz de ilişkimizi kestik” diye konuştu. Milletvekili Balje, söz konusu koleji daha önce herkesin “Türk okulu” olarak bildiğine işaret ederek, “Türkiye terör örgütü diye ilan etmişse bizim için artık Türk okulu değildir. İsmi olabilir. Birine hangi okula gittiğini sorduğumda ‘Türk okuluna gidiyorum.’ deyince ona ‘Türkiye düşmanı onlar, niye hâlâ Türk okulu diyorsun’ diye söyleniyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim