CHP’de gündem “Değişimin” kemin lehine olacağı… Geçtiğimiz hafta pazartesiden buyana delegelenden olağanüstü kurultay için imza toplayan muhalifler son rakamı duyurdu. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 559 delegenin imzasının ellerinde olduğunu, 68’inin ise imza toplama sürecinin son günü olan pazartesi günü ellerine ulaşacağını, yeterli sayıyı yakaladıklarını duyurdu. İşler bu noktadan sonra karıştı. Çünkü muhalifler geçtiğimiz hafta 604 imzanın ellerinde olduğunu açıklamıştı. Muhaliflerdeki çelişki üzerine rahatlayan Kılıçdaroğlu yönetiminden mesajlar geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 604’ü getiren kurultay yapalım çağırısını hatırlatarak, “Yorumsuz: Geçen hafta cuma günü 604 noter onaylı imza elimizde demiştiniz. Biz de hiç bekletmeyin getirin olağanüstü Kurultayı toplayalım demiştik. Bugün elimizde 559 noter onaylı imza var diyorsunuz” dedi.

EKSİK ANLAMIŞSSINIZ

Erkek’e cevap Muharrem İnce’ye en yakın isimlerden CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’dan geldi. Özcan, 470’i bulamayacaklarını iddia eden Genel Merkez’in yanıldığına atıfta bulunarak, “Yorumlu; Geçen hafta 470’i bulamazlar diyordunuz, kaldı ki eksik anlamışsınız imza sayısı 559 değil 628! Tane tane anlattığımı düşünüyorum” paylaşımını yaptı.

TEK MUHALİF KALMAYACAK

CHP’de imza konusunda kimin doğru söylediğini görmek için sayılı saatler kalırken, Kemal Kılıçdaroğlu muhaliflere yönelik son hamlesi için deyim yerindeyse kollarını sıvadı. Kılıçdaroğlu’nun öncelikli amacı kendisine muhalefet eden delegeleri deşifre etmek. CHP liderinin sonraki hedefi ise “Değişim” sözünü yerine getirmek. 9 seçim kaybetmesine rağmen 8 yılda 100’den fazla kişiyi değiştiren Kılıçdaroğlu’nun amacı bu sefer partide kendisine biat etmeyen tüm muhalifleri tasfiye etmek. Kılıçardaroğlu, böylece genleriyle oynadığı CHP’yi tamamen Canan Kaftancıoğlu, Sezgin Tanrıkulu gibi isimlerin doldurmasının yolunu açacak.

YA İMZA TOPLANIRSA

CHP liderinin en büyük korkusu ise imza toplayamayacaklarından emin olduğu muhaliflerin son dakika sürprizi yapması. Muhalifler belirttiği gibi 628 imzayı toplarsa CHP’de FETÖ kasetiyle başlayan Kılıçdaroğlu dönemi imzalarla bitebilir. Kılıçdaroğlu’nun olağanüstü kurultay kararı çıkması haline bile yeniden aday olacağı konuşulurken, CHP liderinin tedbir amaçlı olarak şimdiden kendi aleyhine olan isimlerin bazıların belediye başkanlığı, PM üyeliği gibi vaatler sunduğu da gelen bilgiler arasında.

Editör: TE Bilisim