Muhaliflerin olağanüstü kurultay için yürüttüğü imza toplama çalışmalarına “Koltuk derdi” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez de resmen “Değişim” isteyen muhaliflerle dalga geçti. Üst üste 9 seçim kaybetmesine rağmen başarısızlığını kabullenmediği gözlenen Kılıçdaroğlu, değişimin kaçınılmaz bir gerçek olduğunu CHP’nin de en çok değişimi kendisinin döneminde yaşadığını ifade ederek, “Değişmeyen bir şey varsa o da değişimdir. Göreceksiniz, yeni süreçte de partide ciddi değişiklikler olacaktır. Biz partiyi Türkiye’nin bütün coğrafyasında konuşulur hale getirdik. Partiyi dar alanlarda tartışmanın ötesinde çok daha geniş alanlarda tartışılmasını sağladık” dedi.

DEĞİŞİM YAPACAĞIZ

Partideki muhaliflerin bile “Diktatör” olarak tanımladığı Kılıçdaroğlu, hala demokrasi türküsü tutturarak, “Bu ülkede demokrasinin gelmesi için her türlü mücadeleyi verdik, vermeye de devam ediyoruz. Dolayısıyla değişim olacaktır, hiç kimse bundan endişe duymasın” sözleriyle hayal sattı.

DEĞİŞİMDE HAKLI

Kılıçdaroğlu, 10 yılda en ciddi değişimin CHP’de yaşandığı konusunda haklı. 10 yıllık süreçte önce FETÖ kasetle Kılıçdaroğlu’nu genel başkan yaparak CHP’yi dizayn etti. Kılıçdaroğlu, göreve geldiği günden bu yana Kemalistlere, ulusalcılara, kendisine muhalefet eden tüm isimlere alenen bir kıyım uyguladı. CHP’nin tarihi kodlarını değiştiren isim yine Kılıçdaroğlu oldu. CHP F tipi olarak gördüğü FETÖ’nün arka bahçesine Kılıçdaroğlu döneminde dönüştü. FETÖ’yü akıl hocası olarak gören Kılıçdaroğlu, PKK ve DHKP/C sevenleri, marjinalleri partinin en üst düzey noktasına taşıdı. Aynı Kılıçdaroğlu partiyi mezhepçi bir yapıya dönüştürerek diktatörlük kurdu.

REZİL OLDU

Diğer yandan Kılıçdaroğlu, yine rezil oldu. Erdoğan’ın faiz lobisine direnemeyeceğini iddia eden Kılıçdaroğlu, “Merkez Bankası toplanacak. Ben de dikkatle izliyorum. Faizleri artıracaklar mı artırmayacaklar mı? Bastırıyorlar artır diye. O da diyor artırmayacağım. Hadi bakalım. El mi yaman bey mi yaman. Artırmazsan seni kutlayacağım. Bu kadar basit” dedi. Dakikalar sonra kararını açıklayan Merkez Bankası faiz oranını sabit tuttu. Kılıçdaroğlu’nun sözünü tutup tutmayacağı merak konusu oldu.

YILDIRIM’I ZİYARET EDECEK

24 Haziran seçimlerinin sonuçları şaibeli bulan ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etmeyen Kemal Kılıçdaroğlu, biraz yumuşamışa beziyor. Kılıçdaroğlu, bugün saat 11’de Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ı ziyaret edecek. Şaşırtan ziyarette Kılıçdaroğlu’nun, FETÖ’ye iltisakı nedeniyle tutuklu bulunan Enis Berberoğlu’nu gündeme taşıyacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim