Kereviz yararları ve iyi geldiği durumlar düşük kalorili ve besin değeri yüksek bit sebze olması sebebiyle oldukça fazladır. Kereviz maydanozgiller familyasından çok dar coğrafi alanda yetişmeyen bir sebzedir. İltihaptan mide yanmasına, kanserden kolesterole kadar çok çeşitli hastalıkların şifası olan kerevizin tüketim şekilleri de oldukça alternatifidir. Hem besin değerinin yüksek olması hem de çok çeşitli şekillerde tüketiminin mevcut olması sebebiyle tercih edilen bir sebzedir.
Kerevizin Faydaları Nelerdir?
Kerevizin yararları, besin değerinin zengin oluşu sebebiyle oldukça fazladır. Çok çeşitli yararlı maddeleri bünyesinde barındıran kereviz, bu sebeple birçok hastalığa şifa olmakta, aynı zamanda birçok hastalığın da engellenmesini sağlamaktadır. Kerevizin faydaları şöyledir:
Sindirim sistemini destekler. Hazımsızlık gibi rahatsızlıklara engel olur. İltihaplanmalara karşıdır. İltihaplanmaları önlediği gibi, var olan iltihabın vücuttan atılmasını sağlar. Böbrek ve idrar yolu enfeksiyonlarını önler.
Mide asidini düzenleme etkisi vardır. Özellikle reflü hastalarının mide yanması şikayetlerini giderir. Kan basıncını ve kalp atışını düzenler. Kemikleri güçlendirir. Kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur. Regl düzensizliklerini engeller.
Kereviz Suyunun Faydaları Nelerdir?
Kereviz suyunun yararı, kereviz ile benzer yararlar olup, sapının kaynatılması sonucu elde edildiği için ekstra birtakım faydaları da bulunmaktadır. Faydasını görmek için düzenli tüketilmesi önerilen kereviz suyunun faydaları şöyledir:
Dolaşım sistemini destekler. Kan dolaşımını arttırır. Göz sağlığını destekler. Göz rahatsızlıklarına engel olur. Vücutta hastalık oluşturan maddelerin protein yapılarını bozarak, hastalık oluşumunu engeller. Kronik tüm rahatsızlıkların oluşumunu engeller. Bağırsak ve karaciğeri temizler. Vücuttan toksin maddelerin atılmasını sağlar. Sindirim sistemini destekler.
Kereviz suyunun faydasını maksimum düzeyde görebilmek için düzenli tüketilmesi koşulu bulunmaktadır.
Kereviz Zayıflatır Mı?
Kereviz ile kilo verme, hem kalori değerinin düşüklüğü hem de yağ yakıcı özelliğinin bulunmasından ötürü mümkündür. Diyet ve dengeli beslenme listelerinde bu sebeple tercih edilen kerevizin, ana ve ara öğün olarak tüketilmesinin yanı sıra kereviz diyeti gibi özel diyetleri de mevcuttur. Belirli zaman aralığında kereviz ve kereviz suyu tüketimi ile yapılabilecek şok diyetler mevcuttur ancak bu tarz diyetlerin diyetisyene ya da doktora danışılarak yapılması önerilmektedir. Doktorlar ya da diyetisyenlerce önerilen bu şok diyetlerin yapılması halinde ise hem kısa zamanda ciddi kilo verilmesi hem de vücudun toksinlerden arınması söz konusu olmaktadır.
Kalorisi oldukça düşük bir sebze olan kereviz, bu sebeple fazlaca tüketilmesi halinde fazla kalori alınmaksızın tokluk hissi meydana getirmektedir. Kerevizin 1 sapı yalnızca 10 kaloridir. Bu sebeple hem kendisinin tüketilmesi hem de sapının kaynatılması sonucu elde edilen suyunun tüketilmesi düşük kaloriler ile sağlıklı beslenmeye yardımcı olur.
Kerevizin Cilde Faydaları Nelerdir?
Kerevizin cilde yararları, hem tüketilen kerevizin vücuda sağladığı faydalardan hem de kereviz suyunun cilde haricen uygulanması sonucu görülebilmektedir. Öncelikli olarak kerevizin ve kereviz suyunun tüketilmesi önerilmektedir. Vücudun içten beslenmesi, cilt bakımı açısından da oldukça önemlidir ve güzel bir cilt için sağlıklı bir vücudun olması gerekmektedir. Kerevizin tüketiminden sonra cilde haricen uygulanmasında faydaları şöyledir:
Maske olarak uygulanması halinde sivilce oluşumunu engeller, halihazırda oluşmuş sivilcelerin tedavisini sağlar. Cildin yenilenmesine yardımcı olarak sivilce izlerinin giderilmesine yardımcı olur.
İçerisindeki C vitamini sayesinde uygulanan maske cildin yenilenmesini, parlak ve canlı bir görünüm kazanmasını sağlar. Bünyesinde barındırdığı A vitamini sayesinde yaşlanma karşıtı etki yapar. Kırışıklık oluşumunu önlemek ile birlikte, oluşmuş kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Omega-6 yağ asidi bulundurduğu için cilde parlaklık ve esneklik kazandırır. Cildin yağ oranını dengeler. Yağlı ciltlerin yağ görünümünü azaltır. Kuru ciltlerin nem oranını yükselterek özellikle soğuk havalarda meydana gelebilecek çatlakları engeller.
Kekik Çayı Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?
Karnabahar Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Karnabahar Nasıl Tüketilir?