CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir süredir örtülü şekilde sürdürdüğü ittifak görüşmelerini kamuoyu yönünde nihayet yapmaya başladı. Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı, FETÖ destekli İP’in Genel Başkanı Meral Akşener oldu. İP’in genel merkezinde ikili arasında yapılan görüşme 1 saat sürdü. İkili görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı. Seçim ittifakını ağzına almayan Kılıçdaroğlu, yaptığı ziyareti seçim güvenliği kaygısı potasında eriterek, şunları söyledi:

İttifakı ağzına almadı

“Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarıyla konuşurken doğal olarak Türkiye’nin sorunları da gündeme geldi. O sorunları oturduk, konuştuk. Seçim güvenliği konusundaki duyarlılığımızı karşılıklı olarak birbirimize aktardık. Şundan bütün vatandaşlarımın emin olmasını istiyorum, Sayın Genel Başkan da içeride ifade etti, herkes sandığa gitsin, büyük bir özgüvenle oyunu kullansın, bütün sandıklara sahip çıkacağız. Biz, güçlü bir demokrasiyi bu ülkeye getirmek için hep birlikte mücadele edeceğiz.”

HDP hariç işlem tamam

Meral Akşener ise, iki parti ittifaka yönelik olarak soruya “Biz, milletimizle ittifak yapıyoruz” ifadesiyle kaçamak cevap verdi. İki liderin toplantıda ittifakın ana hatlarını belirlediği, bununla birlikte cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl bir strateji izleneceğinin konuşulduğu öğrenildi. Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı konusunda farklı düşündüğü de gelen bilgiler arasında.Diğer yandan Saadet Parti ve İP ittifak konusunda uzlaşmaya varırken, Kılıçdaroğlu Akşener görüşmesiyle birlikte kayıkçı ittifakı HDP dışında oluştuğu kaydedildi.

Editör: TE Bilisim