Harris, bu yasanın ABD'deki mikroçip üretimini artırmayı ve teknoloji sektörüne yatırımları teşvik etmeyi hedeflediğini vurguladı.

2022 yılında yürürlüğe giren CHIPS Yasası, ABD'nin çip üretimini canlandırmak amacıyla 54 milyar dolarlık (yaklaşık 50 milyar euro) yatırım öngörüyor. Johnson, bir New York milletvekili için yaptığı kampanya sırasında yasayı kaldırma ihtimalinden bahsetmiş, ancak ardından bu yorumu "düzenlemeleri iyileştirmek" istediğini belirterek geri çekmişti.

Demokratlar, Johnson’ın bu açıklamasını hızlıca ele alarak, Cumhuriyetçilerin popüler kamu programlarını kaldırmaya yönelik "muhafazakâr bir gündem" izlediklerini savundu. Beyaz Saray, CHIPS Yasası'nın yüz binlerce iş yaratmada ve milyarlarca dolarlık yatırımı çekmede önemli bir rol oynadığını belirtti.

Katil Netanyahu ve iş birlikçisi Biden'dan UCM'nin tutuklama kararına tepki Katil Netanyahu ve iş birlikçisi Biden'dan UCM'nin tutuklama kararına tepki

Kamala Harris'in sözcüsü, Cumhuriyetçilerin bu yasaları kaldırmasını engellemek için Harris’in başkan seçilmesinin önemine vurgu yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi