Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Kadın ve Demokrasi Buluşması Programı’nda, Türkiye’nin makus talihini değiştirecek Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne yönelik tarihi mesajlar verirken, “Neden Evet?” sorusun detaylı olarak ele aldı. Türkiye’yi bölmek isteyen, Türk milletini Anadolu’dan sürme hayalleri kuran üst aklın taşeronu PKK’nın CHP öncülüğündeki ittifakta “Hayır” oyu için çalıştığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

GENÇLER ÜLKEYİ YÖNETECEK

“Bu terörist başları ’16 Nisan’da oyumuz hayır’ diyor. Eğer, 16 Nisan’da hayır oyu vermek suretiyle Kandil’in değirmenine su taşıyacaksak ülkemizin halini düşünün. Evet dersek biz 18 yaşındaki gençlerimizi parlamentoya taşımak suretiyle ülke yönetiminde söz sahibi yapacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, Avrasya Tüneli evet diyenlerin eseridir. Dağdakilerle hareket edenlerin böyle bir derdi var mı?

SORUNUMUZ SİSTEMLE

Rejim değişikliği iddialarının hayal ürünü olduğunu vurgulayan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte Anadolu’nun evlatlarının devleti yöneteceğini kaydederek, “İnşallah milletin 16 Nisan’da yönetime el koyma kararıdır bu sistem değişikliği. Yani millet artık gensoruyu kendisi verecek, güven oylamasını da millet kendisi yapacak” ifadelerini kullandı.

Nazileri rezil edeceğiz

Erdoğan, ayrıca terör sever Almanya’yı da yerden yere vurdu. Almanya’da Nazi zihniyetinin devam ettiğini belirten Erdoğan, “Ey Almanya sizin demokrasiyle uzaktan yakından alakanız yok. Sizin uygulamalarınız geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil. Bunları uluslararası toplum olarak dile getireceğiz. Sizi dünyaya rezil rüsva edeceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’da devleti kurtaran milletin “Evet” dediğini, hayırcı blokun ise asrın ihanetinde milleti bombalayan, Türkiye’yi bölmek isteyen teröristlerden oluştuğunu söyleyerek, milli iradeyi uyardı. Erdoğan, hayır demenin teröristlere yarayacağını ifade etti.

Kadın ve Demokrasi Buluşması Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin makus talihini değiştirecek Cumhurbaşkanlığı Sistemi için tarihi mesajlar verdi. Erdoğan, Türkiye’yi geriye götüren darbeler, ekonomik ve siyasi krizlerin tamamının Parlamenter Sistemin aksaklıklarından kaynaklandığını söyledi.

Türkiye’yi bölmek isteyen, Türk milletini Anadolu’dan sürmek isteyen üst aklın taşeronu, bayrağı, ezanı hedef alan PKK’nın CHP öncülüğündeki ittifakta “Hayır” oyu için çalıştığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

GENÇLER ÜLKEYİ YÖNETECEK

“Bu terörist başları ’16 Nisan’da oyumuz hayır’ diyor. Eğer, 16 Nisan’da hayır oyu vermek suretiyle Kandille o değirmene su taşıyacaksak ülkemizin halini düşünün. Evet dersek biz 18 yaşındaki gençlerimizi parlamentoya taşımak suretiyle ülke yönetiminde söz sahibi yapacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, Avrasya Tüneli evet diyenlerin eseridir. Bu dağdakilerin böyle bir derdi var mı? Dağdakilerle hareket edenlerin böyle bir derdi var mı?

MİLLET YÖNETİME EL KOYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’cü hainlerin 15 Temmuz işgal girişimini püskürten vatan evlatlarının Büyük Türkiye’nin yolunu açan Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nden taraf olduğunu, ihanet şebekelerinin sisteme karşı çıktığını vurgulayarak, “Barışın simgesi evettir, hayırdan geçmez.

15 Temmuz gecesi ölenler evetçiydi, evetçi. F-16’larla bomba yağdıranlar bugünün hayırcıları. Bizim şu anda sorunumuz sistemledir, bu da 200 yıllık bir mücadeledir. Milletimin 16 Nisan’da yönetime el koyma kararıdır bu sistem değişikliği. Millet gensoruyu, güvenoylamasını kendisi yapacak” diye konuştu.

SİZİ REZİL EDECEĞİZ

Erdoğan, Adalet Bakanı Bozdağ ve Ekonomik Bakanı Zeybekci’yi konuşturmayıp, PKK’LI, FETÖ’cü hainler için seferber olan Almanya ile Hollanda’ya fena çattı.

Dünyayı felakete sürükleyen Nazi zihniyetinin ölmediğinin ispatlandığının tespitini yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin haksızlığı tüm dünyaya anlatacağını dile getirerek, “Almanya’da arkadaşlarımızı konuşturmuyorlar. Ey Almanya sizin demokrasiyle uzaktan yakından alakanız yok. Sizin uygulamalarınız geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil. Bize demokrasi dersi vereceksiniz, gelince orada Türk Bakanı konuşturmayacaksınız.

Hollanda da aynı şeyi yaptı, belki diğerleri de gelecek. Bunları uluslararası toplu olarak dile getireceğiz. Dünyaya rezil rüsva edeceğiz. Biz o Nazi dünyasını görmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı

Editör: TE Bilisim