Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), yerli ve milli savunma sanayiinin göz bebeği Milli Muharip Uçak KAAN için sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, KAAN'ın gökyüzündeki uçuş görüntülerine yer verildi.

HÜRKUŞ yeni tasarımıyla gökyüzüne havalandı! Gurur veren anlar HÜRKUŞ yeni tasarımıyla gökyüzüne havalandı! Gurur veren anlar

"BİR MİLLETİN SESİ GÖĞE YÜKSELİYOR"

TUSAŞ'ın paylaşımında, "Bir milletin iradesinin yükselişi #KAAN. Her koşulda tam destek veren, vatan sevgisini gökyüzüne taşıyan, maviliklerde al yıldızlı bayrağımızı bağımsızlık uğruna dalgalandıran bir milletin eseri… Ve şimdi, bu milletin sesi göğe yükseliyor!" ifadeleri kullanıldı.

#KAAN HAFTASI ETİKETİYLE DİKKAT ÇEKTİ

KAAN'ın 3'üncü test uçuşu başarıyla devam ederken, TUSAŞ tarafından yapılan bu paylaşım #KAANHaftası etiketiyle yayımlandı. Dün paylaşılan uçuş videosu ve gelen olumlu yorumların da yer aldığı paylaşım, sosyal medyada geniş yankı buldu.

SAVUNMA SANAYİİNDE TARİHİ BAŞARI

Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayii alanında önemli projelerinden olan KAAN, havacılık sektöründe Türkiye'nin gücünü simgelerken, test süreçleri de başarıyla sürdürülüyor. KAAN projesi, kamuoyunda ilgi odağı olmaya devam ediyor.

KAAN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ HAKKINDA

KAAN Geliştirilmesi Projesi, Türk Hava Kuvvetleri'nin 2030'lu yıllardan itibaren devreye sokmayı planladığı F-16 uçaklarının yerini alacak 5’inci nesil bir savaş uçağının tasarımı ve üretimi hedefiyle TUSAŞ tarafından yürütülmektedir. Proje, Türkiye'nin yurt içi imkânlarıyla gelişmiş hava muharebe yeteneklerine sahip bir platform üretmesini amaçlamaktadır.

KAAN uçağı, düşük görünürlük, yüksek manevra kabiliyeti, gelişmiş durumsal farkındalık ve sensör füzyonu gibi özelliklere sahip olacak. Projenin sözleşmesi 2016 yılında imzalanmış olup, hava aracının tasarımı ve mühendislik altyapısının geliştirilmesi aşamalarını kapsamaktadır.

Uçağın ilk prototipi 21 Şubat 2024'te test uçuşunu gerçekleştirmiştir. İkinci test uçuşu ise 6 Mayıs 2024'te yapılmıştır. KAAN, yeni silah sistemleri ve yapay zeka desteği ile hava hâkimiyetini artırmayı hedeflemektedir. Pilot odaklı kokpit tasarımı ile de pilot durum farkındalığını yükseltmeyi amaçlamaktadır.

Mmu D2,555

Kaynak: Haber Merkezi