15 Temmuz 2016’da hain işgal girişimi gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar kararlılıkla sürüyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca örgüte yönelik soruşturma kapsamında, FETÖ üyelerinin saklandığı “gaygubet evleri”ne yönelik çalışma başlatıldı.

118 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

MİT Bölge Başkanlığı, İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Terörle Mücadele ile Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, belirlenen 118 hücre evine düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında sözde İzmir il imamı, Ağrı, Ardahan, Trabzon ve Karadeniz eski il imamları ile emniyet ve TSK’nın mahrem imamlarının da bulunduğu 72 kişi gözaltına alındı.

BASKINI GÖRÜNCE TELEFONLARI DIŞARI FIRLATTILAR

Zanlılar baskını görünce, delilleri karartmak için cep telefonlarını pencereden dışarı fırlattı.

ÖRGÜTSEL DOKÜMANLAR ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon kapsamında evlerde yapılan aramalarda 75 bin lira, 17 bin dolar ve bin 500 avro ile çok sayıda örgütsel doküman, dijital malzeme ele geçirildi. Dokümanlarda, polis ekiplerince hücre evlerine yönelik yapılan operasyonlarda örgüt üyelerinin nasıl davranması gerektiği yönünde talimatlar bulundu.

33 ÇOCUK KURTARILDI

Yaşları 12 ile 18 arasında değişen çocukların kaldığı 2 ev de ortaya çıkarıldı. 33 çocuk kurtarıldı.

Kentte aktif olan 2 ışık evindeki çocuklara zorla örgüt liderinin videolarının izletildiği, örgütsel dokümanlar okutulduğu, gelecekte örgüt adına faaliyetler yürütmek üzere hangi mesleği seçmeleri konusunda yönlendirildikleri belirlendi. Bu evlerden kaçmak isteyen çocukların cezalandırıldığı belirlendi.

22 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 27 kişiden 3’ü tutuklandı15 Temmuz

Kripto FETÖ’cülere operasyon: 45 gözaltı15 Temmuz

Editör: TE Bilisim