CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin skandal sözlerine, parti tabanından homurtular yükseliyor. Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Gel buraya Muharrem‘ diye hitap ettiği İnce, Trabzon’da gazeteciler ile bir araya gelirken, İyi Parti için mesai yaptığını dile getirdi.

MUHARREM’E YARDIMCILIK YETİYOR

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, ‘İkinci tur planınız nedir? İyi Parti kalır, CHP kalamaz ise ne yaparsınız?‘ merakı üzerine, “Meral Akşener beni yardımcısı yaparsa, olurum. Hiç öyle bir kompleksim yok. Beni yardımcısı yaparsa, düşünmeden olurum. Seçim otobüsüne biner, karış karış Türkiye’yi gezer kazanması için çalışırım” dedi.

CHP’liler 6 aylık bir parti için cumhuriyet ile yaşıt CHP’nin feda edilmesine tepki gösterdi. ’15 milletvekili sonrası bizi de mi peşkeş çekiyorsunuz’ diyerek isyan eden parti tabanı, baştan yenilgi kabul edilmesine rıza göstermedi.

FETÖ NE DERSE PARTİLER EMRİNDE

Öte yandan İyi Parti teşkilatı ile CHP’nin seçim kadrolarının da sahada yakınlaşması dikkat çekiyor. Bu durum Muharrem İnce’nin ‘sembolik’ olarak aday gösterildiği, CHP’nin aslında el altından İyi Parti’nin kazanmasına çalışacağı kaydediliyor.

Aday belirleme sürecinde de zaten Kılıçdaroğlu ile Akşener, Kasım Gülek’in kızı Tayyibe Gülek’in evinde buluşmuştu. Kasım Gülek, FETÖ’yü ABD ile tanıştıran kişi olarak tanınıyor. Bu kirli ilişkiler de FETÖ’nün ‘seçim hesaplarını’ ortaya koyuyor.

Editör: TE Bilisim