Stockholm'ün Odenplan bölgesinde toplanan protestocular, Trump'ın Gazze'ye yönelik planları ve İsrail'in Batı Şeria'ya yönelik saldırılarını protesto etti. Eylem sırasında, "Gazze'de çocuklar öldürülüyor", "Okullar ve hastaneler bombalanıyor", "İsrail'e soykırım ambargosu uygulansın", "Sonsuza kadar Filistin" ve "İki ülkeli çözüm" gibi mesajlar taşıyan pankartlar sergilendi.
Göstericiler, "Filistin'e özgürlük" sloganları eşliğinde daha sonra İsveç Dışişleri Bakanlığı önüne doğru yürüdü. İsveçli aktivist Lasse Adestedt, AA muhabirine verdiği demeçte, Filistin'de iki devletli çözümün savunulması gerektiğini ifade etti.
SOYKIRIM DEVAM ETTİĞİ SÜRECE ÖZGÜRLÜK YOK
İsveçli aktivist Adestedt, "Filistinlilerin ve herkesin topraklarına geri dönme hakkı bulunmaktadır. İsrail, medya araçlarını kullanarak insanların gözleri önünde vahşeti sergiliyor; ancak bu yöntemlerinin başarılı olamayacağını düşünüyorum." dedi. Ayrıca, ana akım medyanın İsrail yanlısı yayınlar yaptığını ve gerçekleri çarpıttığını belirterek, "Soykırım devam ettiği sürece kimse özgür olamaz; mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.
Aktivist Alessio Lauret ise, "Gazze'deki vahşetin durdurulması için sesimizi yükseltmeliyiz. Özgür Filistin için harekete geçme zamanıdır." ifadelerini kullandı.