İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberinde, üzerine ölüm tehdidi yazılan  Mushaf'ı Şerif'in otobüs durağında, diğerlerinin de kamuya açık yerlerde bulunduğu belirtildi. SVT'ye açıklamada bulunan Ronneby İslam Derneği üyesi Gudlaug Hilmarsdottir, olaya son derece üzüldüklerini ve Kur'an- Kerim'in hayattaki rehberleri olduğunu söyledi.

Ronneby'de 2020'de Müslümanların mescit olarak kullandıkları binanın önüne yakılmış Mushaf'ı Şerif sayfaları ve domuz pastırması bırakılmıştı. Polisin olayla ilgili "nefret suçu" soruşturması başlatıldığını duyurmasına rağmen failler yakalanamamıştı.

İSVEÇ VE DANİMARKA'DA MUSHAF'I ŞERİF YAKILMASI

İsveç'in başkenti Stockholm'de 21 Ocak'ta Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Mushaf'ı Şerif yakmış, kalabalık polis korumasında gerçekleştirilen eylem sırasında Paludan'ın yanına kimsenin yaklaşmasına izin verilmemişti.

İsveç hükümetinin Mushaf'ı Şerif yakılması için Paludan'a izin vermesine, Türkiye başta olmak üzere çok sayıda İslam ülkesinden tepki gösterilmişti. Paludan, 27 Ocak'ta da Danimarka'da cami karşısında ve Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Mushaf'ı Şerif yakmıştı.

Hollanda'da da ırkçı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld, Lahey kentinde tek başına yaptığı eylemde Mushaf'ı Şerif yırtmıştı.

Türkiye ve birçok ülkede İsveç, Hollanda ve Danimarka'da Mushaf'ı Şerif'e yapılan saldırılar protesto ediliyor.

Editör: Haber Merkezi