Olay, Oto Galericiler Sitesinde 14 Nisan Pazartesi günü oto galericiler sitesinde yaşandı. Site içerisindeki bir galeriye yaya olarak gelen kimliği tespit edilemeyen şüpheli, bir süre bekledikten sonra iş yeri çalışanını dışarı çağırdı.
Çalışanın dışarı çıkmasının ardından yanındaki patlayıcı maddeyi galerinin içine atan şüpheli, koşarak uzaklaştı.
Galeride meydana gelen patlama dolayısıyla, iş yerinin tüm camları kırıldı ve hasar oluştu.
ÇETE HARAÇ İSTEMİŞ
İhbar edilmesi üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri intikal etti. Uzman ekiplerin incelemesinde, dükkana atılan patlayıcının el yapımı olduğu değerlendirildi.
İş yeri sahiplerinin yaklaşık 1 ay önce bir çete tarafından haraç vermeleri yönünde tehdit edildikleri iddia edilirken, polis patlayıcıyı atan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.
SALDIRI KAMERADA
Saldırının güvenlik kamera görüntüleri de ortaya çıktı. Bir kişinin yürüyerek galerinin önüne gelmesi, saldırıyı düzenledikten sonra iş yerinde şiddetli patlama yaşanması ve saldırganın kaçışı bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kayıt altına alındı.