15 Temmuz’da 249 şehit ve 2196 vatandaşımızın yaralandığı hain işgal girişimini düzenleyen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruşturmalar devam ediyor. İstanbul’daki bazı belediyelerde daha önce görev yapan ve hakkında gözaltı kararı verilen 112 kişiden 67’si yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, terör örgütünün şifreli haberleşme ağı olan ByLock kullanıcıları oldukları tespit edilen Büyükşehir Belediyesi ile Adalar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüp, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Sultangazi ve Zeytinburnu belediyelerinde daha önce çalışıp ihraç edilen 112 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

8 ilde 67 gözaltı

Bu kapsamda İstanbul, Bursa, Düzce, Kocaeli, Niğde, Sakarya, Şanlıurfa ve Rize olmak üzere 8 ilde düzenlenen operasyonlarda 67 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzemeye el konuldu.

Diğer şüphelilerin yakalanması için operasyonlar sürüyor.

Editör: TE Bilisim