Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan ortak açıklamada, konuya ilişkin bilgiler paylaşıldı.
Yapılan açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinin Silvad beldesi sakinlerinden 17 yaşındaki Velid Ahmed'in, 30 Eylül 2024'ten bu yana idari tutuklu olarak İsrail hapishanesinde tutulduğu bilgisi verildi.
ÖLÜM NEDENİNE İLİŞKİN BİLGİYE ULAŞILAMADI
Açıklamada, "İsrail tarafıyla iletişimi sağlayan Sivil İşler Genel Müdürlüğü, Velid Ahmed'in Megiddo Hapishanesinde şehit olduğunu bildirdi" ifadelerine yer verilerek, Filistinli çocuğun ölüm nedenine ilişkin henüz bir bilgiye ulaşılamadığı aktarıldı.
İsrail cezaevlerinde 7 Ekim'den bu yana işlenen sistematik suçlar nedeniyle yaşamını yitiren Filistinlilere bir yenisinin daha eklendiğine işaret edilen açıklamada, "Esirlere karşı yürütülen savaş, Filistinlilere yönelik soykırımın başka bir boyutu” değerlendirmesi yapıldı.
Açıklamaya göre, İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim 2023'te başlattığı saldırılardan bu yana İsrail hapishanelerinde yaşamını yitirdiği açıklanan ve kimliği bilinen Filistinli sayısı 63'e çıktı. Bunlardan en az 40'ının Gazze'den olduğu belirtiliyor.
İsrail hapishanelerinde 1967'den günümüze 300 Filistinli hayatını kaybetti.