FETÖ “çatı davası”nın firari sanığı ve Koza Holding eski yöneticisi Hamdi Akın İpek’in İpek’in Londra’da görülen Türkiye’ye iadesiyle ilgili davada karar duruşması yapıldı. Hakim, iade talebini reddederken, kararın 14 gün içinde temyiz edilebileceğini belirtti.

Ayrıca İpek’in pasaportuna el konulması, Londra dışına çıkmaması ve telefonunun 7 gün 24 saat açık kalması gibi denetimli serbestlik şartlarının da 14 gün boyunca geçerli olacağı ifade edildi.

Firari İpek, 23 Mayıs’ta gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılmıştı. 50 bin sterlinlik kefaletle serbest bırakılan İpek’in pasaportuna el konulmuş ve denetimli serbestlik uygulanması kararı alınmıştı. İpek’in dava süresince Londra dışına çıkması yasaklanmıştı.

İngiltere’nin zengin işadamlarını hukuk kılıfına uydurarak koruması sadece Akın İpek olayıyla karşımıza çıkmıyor. İşadamları Asil Nadir, Cem Uzan, DHKP-C’nin finansörü, Afrikalı zengin işadamlarını daha önce koruyan İngiltere, İpek’i de öyle korumaya aldı.

İngiltere, 19 Temmuz’da İpek hakkında Londra’da ev hapsi kararı vererek pasaportuna el konulmasını kararlaştırmıştı.

ASIL AMAÇ VARLIĞI

İngiltere Yüksek Mahkemesi 2 Temmuz’daki kararında ise Akın İpek’in şirketinin varlıklarını kişisel hukuki masrafları için kullanmasına izin vermemişti.

Zaten mal varlığı dondurulmuş olan Akın İpek’in mahkeme masraflarını bile o paradan ödemesine izin verilmemesi, verilen kararlarla İngiltere’nin asıl amacının İpek’in parası olduğunu göstermişti.

Editör: TE Bilisim