CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin dershanecilik yaptığı dönemde, 120 öğretmeni sigortasız çalıştırdığı, eğitim kurumu batınca da personeli ‘tazminatsız’ işten çıkardığı ortaya çıktı.

Oysa İnce, televizyon ekranlarında o günleri, “Dershane açtık, yanımızda 26 yaşında 120 öğretmen çalıştırıyorduk. Ben gençlerin girişimcilik ruhuna inanıyorum” diye övünerek anlatmıştı. Fakat insanın geçmişi peşini bırakmıyor işte… 

“İNCE” GİRİŞİMCİLİK RUHU

Gençlerin girişimcilik ruhuna inanan Muharrem İnce’nin onları sigortasız çalıştırmak ve tazminatsız kovmaktan bahsettiği; savunmasız ve tecrübesizliklerinden faydalandığı sonradan gün yüzüne çıktı. Fizik öğretmen İnce’nin eğitim karnesine bakınca, bir “utanç vesikası” kendini ele veriyor.

FETÖ İLE İNCE’NİN BAĞLARI

90’ların başında Yalova’da faaliyet gösteren iki dershaneden biri FETÖ’ye ait, diğeri ise TAM Dershanesi. Muharrem İnce, öğretmenlikten istifa ettikten sonra önce FETÖ’nün kollarına kendini bırakarak, 8 aylık hizmet veriyor. Ardından kaynağı karanlık bir sermaye ile kentteki diğer dershane olan TAM’a ortak oluyor. Yanlış adımlar atarak Yalova’nın köklü eğitim kuruluşlarından TAM Dershanesi’ni batırıyor. İnce’nin hatalarıyla ortağı Özcan Özel de ciddi maddi kayıp yaşıyor.

“BORÇLARINI” MİLLET ÖDEDİ

Bay Muharrem, Özcan Özel’e borçlarını onu siyaset dünyasına dahil ederek, ödüyor. İnce, eski iş ortağını dershaneden kalan borçlarına karşılık siyasette, CHP Yalova İl Başkanlığı’na kadar yükselterek karşıladı. Muharrem İnce’nin başka kıyağı da Özel’in 21 yaşındaki oğlu Ercan Özel’i de TBMM’de kendisine danışman yapması oldu. Muharrem İnce, son olarak 24 Haziran Seçimleri’nde Özel’i CHP’nin Yalova’daki birinci sıra milletvekili adayı yaparak bütün borçlarını kapattı.

SEN GEL DE ÜLKE EMANET ET

TAM Dershanesi’ndeki skandallardan biri de teftiş ile ortaya çıktı. Muharrem İnce’nin dershanede iş verdiği genç öğretmenleri “sigortasız çalıştırdığı” belirlendi. Milletvekilliği devam ederken, dershane işletmeyi de sürdüren İnce, müfettişlerin inceleme yapmasına engel olmaya çalışmıştı. Teftişlerin tamamlanmasıyla gerçek ortaya çıktı; İnce ve Özel ikilisi, öğretmenlerin sigortalarını yapmayarak devletten vergi kaçırdı. Muharrem İnce dershane battıktan sonra da çalıştırdığı öğretmenlerin tazminatlarına el koydu, diğer özlük haklarını da ödemedi.

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim