İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis'te yaptığı konuşmasında Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında belediyeye 33 bin kişi alındığını bunun 12 bininin güvenlik kayıtlarına bakıldığını, 557 kişinin PKK, DHKP-C, MLKP gibi örgütlerle bağlantılı olduğunu söylemişti.

Soylu’nun açıklaması sonrası isimler tek tek belli olmaya devam ediyor. Dün medyaya yansıyan isimlere ek olarak yeni isimler de belli oldu.

Sabah’ın haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketlerinden olan İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği şirketinde çalışan Ömer K.'nin dağ kadrosuna 2013'de katıldığı, 2017'de de güvenlik güçleri tarafından yakalandığı öğrenildi. Aynı şirkette çalışan Mustafa K., İSPER'de çalışan Serbun Yurtsever gibi 7 isminde PKK ile bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı.

Dağ kadrosundan İBB’ye haberini okumak için TIKLAYINIZ.

26 KASIM’DA GÖZALTINA ALINDI

İBB iştiraki İstanbul Personel Yönetim (İSPER) şirketinde çalışanı Sevtap A.'nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında PKK/KCK terör örgütü adına kırsal alana eleman aktarımı faaliyetlerinde bulunmasının ifade ve teşhislerle belirlenmesinin ardından 26 Kasım'da yapılan operasyonda gözaltına alındığı ortaya çıktı.

                                                                                        Sevtap A.

Yine İSPER İstanbul Personel Yönetim Şirketi çalışanlarından Melikşah K.'nın PKK'nın gençlik yapılanmasında faaliyet yürüten isimlerden olduğu, iki kez gözaltına alındığı, İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi şirketi çalışanlarından Eyyüp Ç.'nin ise PKK'nın dağ kadrosundan olan elemanlarına yardım ve yataklık eden isimlerden olup 31 Temmuz 2017 ve 13 Eylül 2019 tarihleri arasında cezaevine kaldığı öğrenildi.

                                                                                       Veysi A.

PKK’NIN SİYASAL ALAN YAPILANMASINDA YÖNETİCİ

Yine İBB'nin Bimtaş Boğaziçi Peyzaj İnşaat Müşavirlik Teknik Hizmetleri San. Tic. A.Ş'de çalışan Veysi A.'nın PKK/KCK terör örgütünün Siyasal Alan yapılanmasına üst düzey yönetici yetiştirmek maksadı ile Siyaset Akademileri adı altında örgütsel eğitimlere katıldığı ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Ayrıca, İBB'nin iştiraki İSPER İstanbul Personel Yönetim A.Ş'de Halkla İlişkiler Görevlisi olarak çalışan Turan A.'nın geçmiş dönemlerde terör örgütünün gençlik yapılanmasında faaliyet yürüttüğü, terör örgütü propagandasından 3 ayrı defa adli işlem gördüğü öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi