Halkbank’ın, YTU Start-Up House iş birliği ile ülkemizin girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve güçlendirmek, farklı sektörlerde yeni atılımlara alan açmak amacıyla Mart ayında başlattığı HUBrica Hızlandırma Programı’nın Demo Day’24 buluşması; girişimcilerin, melek yatırımcılar, girişim sermayesi firmaları, fintech girişimcilerinin temsilcileri, teknopark yöneticileri ve kitle fonlama platformu temsilcileri ve akademi çevrelerinin katılımıyla İstanbul Finans Merkezi’nde bulunan Halkbank Genel Müdürlük binasında gerçekleşti. Halkbank; programa dahil olan girişimlerin her birine, inovatif fikirlerini hayata geçirmelerine ve büyümelerine katkıda bulunmak amacıyla nakdi ödül sağladı. 

GLOBAL PAZARLARA AÇILAN YOLLAR

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, HUBrica Hızlandırma Programı ile girişimcilerin cesaretini ve vizyonunu desteklediklerini belirterek; “HUBrica ile bu yıl Fintech alanında yenilikçi projeleri keşfetmeyi ve bu projelerin global pazarlarla buluşmasına katkı sağlamayı amaçladık. Çünkü Fintech alanı bizlere geniş bir yelpazede fırsatlar sunmaktadır” açıklamasında bulundu.  

HER YAŞ DÜZEYİNDEN 176 BİN GİRİŞİMCİYE 27 MİLYAR TL DESTEK

2021 yılından bu yana, Halkbank’ın farklı meslek gruplarından 234 bin kadın girişimciye 74 milyar TL ve her yaş düzeyinden 176 bin girişimciye ise, 27 milyar TL finansal destek sağladığına dikkat çeken Osman Arslan şunları söyledi:

“Üreten Kadınlar Buluşmaları, Üreten Kadınlar Yarışması, Üreten Kadınlar Akademisi, İhracatta Kadın İzi, Jet Luck, HUBrica gibi çeşitli projelerle girişimcilik ekosistemini büyütmeye ve güçlendirmeye çalıştık. Girişimcilik kültürünün ülkemizde kökleşmesine ve yenilikçi fikirlerin gelişmesine katkı sunmaya devam etmekteyiz. Yeni iş fırsatlarına kapı aralayacağına inandığımız bu heyecanlı yolculukta, HUBrica girişimlerinin başarılarına ortak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz”  

FARKLI SEKTÖRLERDE YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER;

HUBrica çerçevesinde online eğitimler ve mentorluk desteğinden faydalanan; çeşitli workshoplara ve ilham buluşmalarına katılarak programı başarıyla tamamlayan 11 girişimci, finansal teknolojilere yönelik yenilikçi çözümlerini sundu. Projeler; bankacılık, yatırım ve ödeme sistemleri alanlarında faaliyet gösterirken; yeşil finansman ve sürdürülebilirlik odaklı projeler, karbon yönetimi ve çevresel sorumluluk alanlarına da hitap ediyor. Teknoloji ve yazılım geliştirme sektöründeki projeler; yapay zekâ, blokzincir ve metaverse gibi ileri teknolojileri kullanarak iş süreçlerini dijitalleştirme ve optimize etme üzerine yoğunlaşıyor. Ayrıca, sosyal sorumluluk ve erişilebilirlik konularına odaklanan girişimler de toplumsal faydayı artırmayı amaçlıyor.

Yapay Zeka ile Tasarlanmış İlk Mekân “Antepce Kadayıf Kartepe” Yapay Zeka ile Tasarlanmış İlk Mekân “Antepce Kadayıf Kartepe”

Fuaye alanına kurdukları stantlarda soruları yanıtlama ve proje detaylarını yatırımcılarla yüz yüze paylaşma imkânı bulan girişimciler; yatırım alma, yurt içi ve yurt dışı ofis kullanımı, teknoloji harcamalarında destek ve küresel pazarlarla buluşma fırsatları gibi konularda da destek alacaklar.

HUBrica Demo Day 24’te Sunum Yapan Girişimler:

Kredibilite: Makine öğrenmesi modelleriyle güçlendirilmiş kişiselleştirilebilir bankacılık çözümleri sunan online kredi asistanı.

F-Ray: Sahip olduğu algoritma ile karmaşık finansal piyasa verilerini anlaşılır bir şekilde anlamlandırıp anında sunan bir temel analiz platformu. 

Finso: Banka, finans kuruluşları ve BNPL şirketlerini tek platformda birleştirerek, fiziki mağazalarda ya da e-ticaret noktalarında alışverişlerin tek tuşla tamamlanmasına aracılık ediyor.

Kylr’s: Şirketlerin karbon analizini ve skorlamasını yaparak yeşil finansmana erişmelerini kolaylaştırıyor.

Dostext: 3D animasyonla işaret dili çevirisi yaparak duyma engelli bireylerin bağımsız ve eşit şekilde hayata katılmalarını sağlamayı amaçlıyor.

KamyondaPOS: Bireysel kamyoncuların ödemelerini alacağı, nakliye organizatörü ve komisyoncularının navlun ödemelerini yapabilecekleri alternatif ödeme yöntemi.

Fundervest: Analist yorumları ve pazar bilgileriyle erken aşamadaki ve ikincil piyasalardaki start-uplara yatırım yapmayı kolaylaştıran platform.

Yanhak: Çalışanların ücret paketlerini yapay zekâ desteği ile ihtiyaç ve yönelimlerine uygun olarak kişiselleştirebilmelerini sağlıyor.

Senkrondata AI: Sunduğu gerçek zamanlı rekabet verileri ile tüm markaların pazarlama stratejisi, optimizasyon ve performanslarını iyileştirmelerine olanak sağlıyor.

Copetract: Firmalar arasında yapılan sözleşmelerin hızlı, etkin bir şekilde imzalanmasını ve yönetilmesini amaçlayan uygulama.

Bloxima: İşletmelerin mevcut API altyapılarını kullanarak blokzincir ve metaverse ortamlarında ürün ve hizmet sunmalarını sağlıyor.

Editör: Dirilis Postasi