Mührün gün yüzüne çıkarılarak inceleme altına alındığını anlatan Prof. Dr. Fidan, yapılan kazı çalışmasının önemine değinde. Prof. Dr. Erkan Fidan, “Orta Anadolu'nun büyük ticaret merkezleri Kültepe ve Acemhöyük'teki gibi seramik mühürlere Tavşanlı'daki kazıda da rastlanması, antik dönemde Doğu ile Batı arasında başka ticaret yollarının varlığını kanıtlayan bir keşif olarak öne çıkıyor. Ayrıca, Tavşanlı Höyük'ün bulunduğu alanın antik dönemdeki ekonomik ağların bir parçası olduğunu, Batı Anadolu'nun ticaret yolları üzerinde stratejik bir konumda yer aldığını gösteriyor” dedi.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde sürdürülen Kütahya Tavşanlı Höyük kazıları, geçtiğimiz yıl Türkiye'de Göbeklitepe'den sonra yılın arkeolojik keşfi seçilmişti.
Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, “Yapılan bu kazı sonrası 4 bin yıl öncesine ait eserin gün yüzüne çıkmasında emek gösteren Prof. Dr. Erkan Fidan ve ekibini tebrik ederim” dedi.
Höyük kazısında 4 bin yıl öncesine ait silindir şeklinde mühür bulundu
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Fidan, başkanlığında yürütülen Kütahya Tavşanlı'daki höyük kazılarında bulunan 4 bin yıl öncesine ait silindir şeklinde mühürle ilgili değerlendirmeler bulundu.
Kaynak: İHA
Yorumlar
Trend Haberler
2014'te En İyi 100 Türk Filmi oylamasında ilk dörde giren bu filmlerden hangisi birinci olmuştur?
Herkes Abdullah Gül'ün 29 Ekim paylaşımındaki detaya takıldı
Ümit Özdağ yayındaki konuğu duyunca stüdyoyu terketti
MasterChef Beyza'nın son durumu! Yüzü yanmıştı
Tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in ifadesi!
Emekli ve memurun zam oranı belli oldu! 4 Kasım 2024
Kadın boksörün erkek olduğu belgelendi!
Esenyurt Belediye Başkanı gözaltına alındı! Teröristlerle görüştüğü ortaya çıktı
Sinvar’ın otopsi raporunda dikkat çeken detay: 72 saat hiçbir şey yememiş
MHK Başkanı açıkladı: Arda Kardeşler kararı!