DEMET İLCE / MUHABİR

Evinizi tertemiz tutacak en iyi ipuçlarını sizinle paylaşmak istiyor.

İnsanlık ölmemiş! Yola düşen 90 bin lirayı sahibine teslim etti! İnsanlık ölmemiş! Yola düşen 90 bin lirayı sahibine teslim etti!

1. Yeniden kullanılabilir çantalar

Çevre dostu bir şekilde alışveriş yapmak söz konusu olduğunda bu çantalar harikadır. Ancak araştırmalar insanların bunları nadiren yıkadığını gösteriyor. Çoğunlukla yiyecek taşımak için kullanıldıkları için içlerinde kalıntılar bulunabilir. Böyle bir durumda bakteriler üreyip içine koyduğunuz her yeni ürüne yapışabilir.

Bunları en iyi koşullarda tutmak için, ürün türüne göre bir torba kullanmak ve hepsini düzenli olarak sabun, su veya deterjanla yıkamak daha iyidir. Bunları koruyucu bir torbanın içinde çamaşır makinesine koyabilir veya akan suyun altında ellerinizle ovalayabilirsiniz. Ara sıra içerideki çöpleri silkelemeye çalışın ve et için tek kullanımlık poşetler kullanın.

2. Tencere kapağı kulpları

Çoğu insan kapakları sanki herhangi bir mutfak eşyasıymış gibi yıkar. Ancak kulplarda kalıntıların biriktiği küçük oluklar bulunur. Bu, bakterilerin çoğalmasına neden olabilir ve bu da ellerinizle veya yiyeceklerinizle temas etmeleri halinde zararlı olabilir.

Bunları iyice temizlemek için zaman zaman vidalarını sökün ve biraz sirke katılmış ılık suya batırın. Bu bakterileri tamamen ortadan kaldıracaktır.

3. Süzgeçler

Bunlar insanların sıklıkla dikkatsizce yıkadığı diğer mutfak eşyalarıdır, ancak delikleri küçük olduğundan farklı bir bakıma ihtiyaç duyarlardı.

Bunları temizlemenin en iyi yolu, kalıntıların gerçekten çıkması için onları temiz su ve biraz deterjan içeren bir kapta yaklaşık 15 dakika bekletmektir. Daha sonra bunları akan musluğun altına yerleştirin ve kıllı bir fırçayla fırçalayın. Eğer diş fırçanız yoksa eski, önceden sterilize edilmiş bir diş fırçası çok yararlı olabilir.

4. Daldırma karıştırıcıları

Daldırma blenderinizin bıçaklarının arkasında ne kadar tuhaf şeyin birikebileceği hakkında gerçekten hiçbir fikriniz yok. Yiyecek artıklarını temizlemenin en iyi yolu, blenderinizi ılık su ve sabun ya da bir miktar bulaşık deterjanı içeren bir kabın içinde çalıştırmaktır. Tıkır tıkır çalışıyor.

5. Dolapların ve buzdolabının üst kısmı

İnsanlar mutfağı temizlerken genellikle dolapları yüzeysel olarak temizlerler. İçlerini temizlemek zaten iyi bir şey olsa da üzerlerinde birikebilecek kirleri de ihmal etmemek önemlidir. Aksi takdirde toz ve bakteriler doğrudan yiyeceklerimizin üzerine düşebilir.

Bu nedenle yoğun programınızda buzdolabınızın ve kilerinizin üstünü temizlemeye biraz zaman ayırmanız en iyisidir. Bunları nemli bir bezle veya biraz su ve temizleyici veya yağ çözücüyle silmek son derece etkili olabilir. Yağ parçacıklarının bu bölgelere yapıştığını ve bu bölgeleri beklenenden daha da kirlettiğini unutmayın.

6. Süpürge

Kulağa tuhaf gelebilir ama bir şekilde insanlar genellikle temizlemek için kullandıkları eşyaları temizlemeyi unutuyorlar. Süpürgelerde olan da tam olarak budur. Süpürgenin kılları arasına pek çok hijyenik olmayan şeyin sıkıştığını düşünün. Çöpten, saçtan, tozdan ve uzun bir şeyden bahsediyoruz.

Süpürgenizi temiz tutmanın harika bir yolu, dışarı çıkan kiri elinizle çıkarmaktır. Bunu yapmak için eldiven giyebilir veya elinizi tek kullanımlık bir plastik torbaya sarabilirsiniz. Ve sık sık fırçayı bir kase ılık sabunlu suya batırın, durulayın ve kurumasını bekleyin.

7. Paspas

Tıpkı süpürgeler gibi, paspaslar da en çok ihmal edilen temizlik araçlarından biridir, bunun nedeni muhtemelen insanların, paspası sürekli olarak bir kova suya batırarak onu temizlediğinizi varsayma eğiliminde olmalarıdır. Kötü haber: Yapmıyorsun. Aslında sürekli olarak neme maruz kalması onu bakterilerin çoğalması için mükemmel bir yer haline getirir. Daha sonra, gerçekten temizlediğinizi düşünerek onları mutlu bir şekilde evinizin her yerine yayıyorsunuz.

Paspasınızı temizlemenin iyi bir yolu , kullanımdan sonra iyice temiz su ve sabunla yıkamaktır. Hatta bir miktar çamaşır suyu veya seçtiğiniz herhangi bir deterjandan biraz ekleyebilirsiniz. Bir diğer önemli husus ise düzgün bir şekilde kurumasını sağlamaktır. Bu iki basit adımla paspasınız gerçekten evinizi temizleyecek ve kokmayacak veya kötü görünmeyecek.

8. Çöp kutusu

Çöp kutusuna attığınız atık türü ne olursa olsun, evdeki enfeksiyonların üreme alanıdır. Bu özellikle banyo ve mutfakta bulunduğunda geçerlidir. Çöp torbalarını sık sık değiştirmek, kiri uzak tutmak için yeterli değildir.

Bu nesneyi temizlemenin en iyi yolu ara sıra su, sabun ve seçeceğiniz bir dezenfektan ürünle yıkamaktır. Bu şekilde hem kötü kokulardan hem de orada barındırılabilecek bakterilerden ve hatta hastalıklardan kurtulacaksınız. Bu görevi tamamladıktan sonra ellerinizi düzgün bir şekilde yıkamayı unutmayın.

9. Bulaşık süngeri

Her ne kadar tuhaf görünse de bu süngerler, yiyecek ve su ile sürekli temas halinde olduklarından dolayı genellikle evdeki ana bakteri kaynaklarından biridir. İdeal olanı düzenli olarak yenileriyle değiştirmenizdir, ancak kullanım süreleri boyunca bunları kullanmayı bitirir bitirmez sabunla veya dezenfektanla yıkamak da önemlidir. Böylece bir sonraki yıkamanızda bulaşıklar kir ve bakteri izi bırakmaz.

10. Çatal olukları

Çatal bıçak takımınızı elle yıkarsanız, çatal uçları arasındaki küçük alanı temizlemenin ne kadar zor olabileceğini zaten fark etmişsinizdir. Ama artık endişelenmeyin. Tüm bu pislikleri oradan çıkarmanın harika bir yolu, çatallarınızı biraz sirke katılmış ılık suya batırıp sonra durulamaktır.

11. Kapı kolları

Kapı kolları sürekli olarak ellerimizle temas halinde olduğundan kir birikme eğilimindedir. Sadece dış yüzeylerini temizlemeniz gerektiğini bilmelisiniz, çünkü temizlik ürünlerini iç tarafa sürmeye çalışmak onları bozabilir. Ancak nemli bir bezle ve düğmelerin yapıldığı malzemeye uygun bir ürünle silmek yeterli olacaktır.

12. Bıçak tutucular

Biraz açık, ama keskin mutfak aletlerimizi tutmak için tasarlanan o küçük girintiler, çok fazla toz ve döküntünün orada birikmesine yetecek kadar büyük. Bu nedenle nesneyi zaman zaman düzgün bir şekilde temizlemek önemlidir. Bunu yapmak için, onu boşaltmanız, sallamanız, su ve bulaşık deterjanı ile manuel olarak yıkamanız ve son olarak tamamen kurumasını beklemeniz gerekir. Bu sayede yemeğimizi kestiğimizde içine kir katmış olmayacağız.

Muhabir: Demet İlce