AK Parti Şanlıurfa İl Danışma Meclis toplantısında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin FETÖ tarafından işgal edilmek istendiği 15 Temmuz için “Kontrollü darbe” diyerek hainlere çanak tutan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yerden yere vurdu. Kılıçdaroğlu’na en başta Meclis’te darbeye karşı kahramanca bir duruş sergileyen CHP’li vekillerin tepki vermesi gerektiğinin altını çizen Bakan Kılıç, kontrollü koltuğun sallandığını belirterek, “Ne dedi, kontrollü darbe dedi. Darbenin kontrollüsü, kontrolsüzü mü olur. Peki başka bir şey söyleyeceğim, Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalandığı o gece Cumhuriyet Halk Partisi’nden de haklarını teslim edelim, var mıydı, var” dedi ve şöyle devam etti:

KOLTUK GİDİYOR KEMAL

“CHP’de ilginç şeyler olmaya başladı. İstifa edenler, kurultay isteyenler, biz artık bunla yapamayız diyenler. Bu milletin değerlerinden uzaklaşırsanız, bu milletin değerlerine sarılmazsanız, millete hizmetkar olmazsanız, kontrollü oturduğunuz koltuktan gitmek durumunda kalırsınız. Ben CHP milletvekillerinden şunu beklerdim, ’Sayın genel başkan, sen kontrollü darbe diyorsun ama biz o gün Meclisteydik.”

DARBECİLER TANKLARI ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın suikasttan dakikalarla kurtulduğunu hatırlatan Bakan Kılıç, Kılıçdaroğlu’nun darbecilerle nasıl pazırlıkt yaptığının ortaya çıkarılması gerektiğini ifade ederek, “O hainler 3 helikopterle Cumhurbaşkanımızı Marmaris’te öldürmek için, suikast yapmak için yola çıkıyor. O ölüm mangaları arıyor, tarıyor 15 dakika farkla Sayın Cumhurbaşkanımız oradan başka yere geçiyor. Kılıçdaroğlu çıkmış ne diyor, kontrollü darbe. Yazıklar olsun sana. Ama sen İstanbul Havalimanı’na indin. Sonra görüntülerde ne var, 10 dakika bekliyor. O İstanbul VİP’in önündeki tanklar çekiliyor, Kılıçdaroğlu oradan gidiyor. Sen önce oradan nasıl çıktın onun hesabını ver” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim