Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yönelik operasyonlar ülke genelinde aralıksız devam ediyor. Hatay’da düzenlenen operasyonda, örgütün şifreli haberleşme ağı ByLock’u kullandığı tespit edilen 48 şüpheliden 11’i tutuklandı. Antalya’nın Alanya ilçesinde ise bir otelde çalışan aşçı, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

48 KİŞİNİN YAKALANMASI İÇİN EŞ ZAMANLI OPERASYON

Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, güvenlik güçleri, FETÖ/PYD silahlı terör örgütüyle mücadele kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı “ByLock” kullandıkları tespit edilen 48 şüphelinin yakalanmasına için eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 42 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 11’i tutuklanırken 23 kişi adli kontrol şartıyla, 8’i de savcılıktan serbest bırakıldı. Şüphelilerden 6’sının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

AŞÇI FETÖ’DEN GÖZALTINDA

Antalya’nın Alanya ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan bir kişi yakalandı.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Mehmet A’nın (25) Alanya’da bir otelde aşçı olarak çalıştığını belirledi.

Jandarma ekipleri, Türkler Mahallesi’ndeki otelde şüpheliyi gözaltına aldı. Mehmet A’nın işlemlerinin ardından Denizli’ye gönderileceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim