Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından Dünya Ormancılık Günü Etkinliklerinde Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında Ormancılık başlıklı panel, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahim Aydın ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Iğdır'da kaçak botoks ilacı ele geçirildi: Değeri iki milyon lira! Iğdır'da kaçak botoks ilacı ele geçirildi: Değeri iki milyon lira!

Programın davetli konuşmacısı Emekli Orman Genel Müdürü Yüksek Orman Mühendisi Abdurrahman Sağkaya, dünyanın sürekli değişim içinde olduğunu ve teknolojinin hızla geliştiğini belirterek “Değişen dünyada biz aynı işi yaparak başarılı olamayız, yani değişmek zorundayız. Yapılmayanları bulup çıkarıp yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Ormancının sürekli algısının açık olması gerektiğini belirten Sağkaya, “Geçmişte ormancılık tamamen koruma odaklıydı. Dışımızdaki dünya o kadar hızlı değişiyor ki siz bu istekleri yerine getirmek zorundasınız. Günümüzde ise ormancıların ve ormancılığın en önemli görevi, biyolojik çeşitliliği arttırma olmuştur. Biyolojik çeşitliliğin bozulması, doğanın dengesinin bozulmasıdır. Orman bütünlüğünün bozulmasıdır ve sonuçları olacaktır. Çünkü doğa affetmez” diyerek sözlerine devam etti.

Ormanların sağlık fonksiyonuna da değinen Sağkaya, Asya ülkelerinin özellikle bu konuda oldukça ilerlemiş durumda olduğunu dile getirerek, hasta tedavisinde ormanların etkisinin araştırıldığını ve hastanelerin artık ormanların içine yapılmaya başlandığını sözlerine ekledi.

Geleceğin ormancısının özgüvenli olmak zorunda olduğunu belirten Abdurrahman Sağkaya, gelecek nesilden umutlu olduğunu söyleyerek konuşmasını noktaladı.

Kaynak: iha