Son dakika Beşiktaş haberleri... Siyah-beyazlılarda, 3 Aralık'ta gerçekleştirilecek başkanlık sçeimi öncesi Hasan Arat'ın yönetim kurulu listesi belli oldu.
Arat, seçimi kazanması halinde yönetim kurulunda yer alacak isimleri Divan Kurulu'na teslim etti.
Hasan Arat'ın listesindeki asıl yönetim kurulu üyeleri; Hüseyin Yücel, Dr. Cüneyt Sezgin, Onur Göçmez, Yalçın Ayaydın, Mete Vardar, M. Kaan Şakul, Av. Altın Mimir, Feyyaz Uçar, Prof.Dr. Işıl Zeybek, Ekrem Keçoğlu, Kadir Kılıç, Çağlayan Tuğal ve Bünyamin Burak Aslan oldu.
Yedek Yönetim Kurulu üyeleri listesinde ise; Prof.Dr. Işıl Zeybek, Ekrem Keçoğlu, Kadir Kılıç, Çağlayan Tuğal ve Bünyamin Burak Aslan yer aldı.
Yöneticilerin özgeçmişi
Cüneyt Sezgin: 1961 yılında İstanbul'da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra, lisans eğitimini ODTÜ İşletme Bölümü'nde, yüksek lisansını Western Michigan Üniversitesi'nde, doktorasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde tamamladı. 1989 yılından bu yana Beşiktaş Jimnastik Kulübü Kongre Üyesi, Ocak 2007'den bu yana Divan Kurulu Üyesi olan Sezgin, yerli ve yabancı bankalarda yatırım bankacılığı, risk yönetimi, teftiş, uyum ve iç kontrol başta olmak üzere birçok konuda üst düzey yönetici, yönetim kurulu ve denetim komitesi üyesi olarak çalıştı. Başta "Futbolda Risk Yönetimi" olmak üzere spor endüstrisi üzerine yayınlanmış makaleleri bulunan Cüneyt Sezgin, Doğal Hayatı Koruma Derneği (WWF Türkiye), Öğretmen Akademisi Vakfı ve Finans Yöneticileri Vakfı yönetimlerinde görev yapıyor.
Hüseyin Yücel: Saint Benoit Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Fransa’da Paris 1 Panthéon-Sorbonne Üniversitesi Ekonomi ve İşletme bölümlerinde lisans eğitimini tamamladı. Türkiye’ye dönen Yücel, aile şirketlerinde icra ettiği farklı görevlerin ardından Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları’nın İcra Kurulu Başkanlığı'nı üstlendi. 2017 yılında eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğü sporu, öğrencilere sevdirmek amacıyla Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Basketbol Takımı’nı kurdu. Takım, ilk yılında Süper Lig’e çıktı, 2022 yılında ise FIBA Europe Cup şampiyonu oldu. Hüseyin Yücel, daha önce Kulübümüzde Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkan olarak görev yaptı. Halen Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili ve Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan Yücel, iki çocuk babası, İngilizce ve Fransızca biliyor.
Feyyaz Uçar: Futbola Avcılar Kulübü’nde başladıktan kısa bir süre sonra Beşiktaş Genç Takımı’na gelen Feyyaz Uçar, 1982-83 sezonundan itibaren A Takım kadrosuna yükseldi ve siyah-beyazlı formayı giydiği 12 sezonda toplam 421 maçta 211 gol kaydetti. BJK Divan Kurulu üyesi olan Uçar, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü “futbol ihtisas” mezunu. Beşiktaş formasıyla 4 Türkiye Ligi, 3 Türkiye Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası, 6 TSYD Kupası şampiyonluğu yaşayan Uçar, 1989-1990 sezonunu ise gol kralı olarak tamamladı. Futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlük yapan Feyyaz Uçar, Beşiktaş’ın 100. yılında kazandığımız şampiyonlukta Beşiktaş’ın yardımcı antrenörü olarak görev yaptı.
M.Kaan Şakul: Heybeliada Deniz Lisesi'nden 1990 yılında mezun olduktan sonra, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü’nde tamamladı ve daha sonra Harvard Business School, Bocconi SDA, Columbia Business School ve IMD Business School gibi dünyaca ünlü üniversitelerde eğitim programlarına katıldı. Yapı Kredi Bankası İcra Kurulu Üyesi ve Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olan Kaan Şakul, bu görevlerinin yanı sıra Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O ve Yapı Kredi Faktoring A.Ş'de yönetim kurulu üyeliklerini de yürütüyor. T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Borsa İstanbul A.Ş, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği, Finansal Kurumlar Birliği, Kamu Bankaları ve önde gelen özel bankaların ortaklığıyla kurulan Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi’nde de yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Evli ve 2 çocuk sahibi olan Kaan Şakul, İngilizce ve Yunanca biliyor.
Yalçın Ayaydın: 1960 Mardin doğumlu Yalçın Ayaydın ilkokul, ortaokul ve liseyi Mardin’de okuduktan sonra Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirmiştir. 1979 yılında tekstil sektöründe profesyonel iş hayatına atılan Ayaydın bilgi ve birikimlerini giyim ve tekstil sanayinde kullanmayı ve bir aile şirketi kurmayı hedeflemiştir. 1986 senesinde Türk giyim sanayinde kısa zamanda önemli yer edinen İpekyol Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ni kurarak ticaret hayatına atılmıştır. İpekyol markasından sonra, 1997 yılında Twist Markasının temelleri atılmış ve gruba ikinci marka olarak katılmıştır. 2004 yılında Machka markasının kurulmasına öncülük eden Ayaydın, Bu marka ile Türkiye’nin ilk “pret a porter” markası olarak. Türk tekstil sektörünün yapı taşlarından birini oluşturmuştur. 2008’de İtalyan kumaş devi Miroglio ile yapılan birleşme ile bugün Ipekyol Group olarak yoluna devam eden markalar topluluğunu önemli bir noktaya taşımıştır. Yalçın Ayaydın 2008 yılından bu yana Ipekyol Group’un Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Ayaydın, 2001-2003 yıllarında İTKİB Yönetim Kurulu Üyeliği ve Fuarlar Moda Marka Genç Stilistler Yeni Pazarlar Komitesi Başkan Yardımcılığı, 2003-2006 ve 2006-2008 dönemlerinde İTKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Uluslararası Tanıtım Fuarlar Komitesi Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. 2006-2008 yılları arasında IHKIB başkan yardımcılığı görevini yürütmüştür. Ayaydın, 2003 yılı arasında Birleşmiş Markalar Derneği Başkan yardımcısı ve 2004 yılı Birleşmiş Markalar Derneği Başkanlığı görevini de üstlenmiştir. Divan Residence Gayrimenkül A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ayaydın aynı zamanda gayrimenkul yatırım ve geliştirme konusunda da farklı projeler içinde yer almaktadır. 2002 yılından bu yana Beşiktaş Jimnastik Kulübü genel kurul üyesi olan Ayaydın, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Mete Vardar: 1974 yılında İstanbul 'da dünyaya gelmiştir. Turizmci bir ailenin ilk oğlu olarak dünyaya gelen Mete VARDAR, İlköğrenimini Üsküdar Lütfi Erçin ilköğretim okulu, ortaöğrenimini Beylerbeyi Ortaokulu ve Lise öğrenimini Altunizade Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nde tamamlamıştır. Bu dönemlerinde dahi turizm ile iç içe yaşayan VARDAR, eğitim hayatına yine aynı yönde devam edip İstanbul Üniversitesi Turizm bölümünden mezun olmuştur. Çalışma hayatına 15 yaşında lise öğrenciliği döneminde aile şirketleri olan Jolly Tur'da rehberlik yaparak başlayan Mete VARDAR, çeşitli otellerin farklı departmanlarında da görev almıştır. Üniversite yıllarından itibaren Jolly Tur'un tüm departmanlarında görev yapmış ve 2003 yılında Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı babası Sinan VARDAR' dan devralmıştır. Anadoluhisarı ve Beylerbeyi Spor Kulüplerinde başkanlık, Beşiktaş Spor Kulübü'nde yöneticilik yapmış olan Mete Vardar evli ve 2 çocuk sahibidir.
Altın Mimir: 1972 yılında Ovacık/Tunceli’de doğdu. İlk ve ortaokulu Ovacık’ta tamamladı. 1985-1989 yıllarında Çorum Sağlık Meslek Lisesi’ni bitirdikten sonra, hemşire olarak Sağlık Bakanlığı’na bağlı Beyoğlu Devlet Hastanesi’nde görev yaptı. Bu süre içinde gece çalışıp, gündüz okuyarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimini tamamladı. 1994 yılı İstanbul Hukuk Fakültesi mezuniyetini takiben Prof. Dr. Çetin Özek’in yanında avukatlık stajını bitirdi. 1998 yılında çalıştığı hukuk bürosundan ayrılarak kendi ofisi Emek Hukuk’u kurdu. Bugün sahip olduğu ofiste, ağırlıklı özel hukuk alanında ticaret ve şirketler hukuku, aile hukuku, gayrimenkul ve kira hukuku, iş hukuku, icra-iflas hukuku ile ağırlıklı ekonomik suçlardan kaynaklı ceza hukuku davalarında deneyimli profesyonel avukatlarla beraber hizmet vermektedir. Ayrıca, şirketlerin kurumsal olarak hukuki işlemlerini takip ederek, sözleşmeler hazırlamakta ve hukuki danışmanlık yapmaktadır. Avukat Altın Mimir için, anne, avukat ve iş kadını olarak içindeki “adalet ve hakkaniyet” duygusunu, toplumu iyileştirmek adına kullanmak önemlidir. Toplumun tam ve eksiksiz iyileşebilmesi için, cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kalkması ve kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanmasının mutlak bir zorunluluk olduğuna olan inancıyla, önce kadınların ve tüm toplumun bu konudaki farkındalığını artırmak için çeşitli gönüllü organizasyonlarda aktif olarak rol almaktadır. Bu amaçla, KAGİDER ve BİZİM ÇOCUKLARIMIZ derneklerinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Kendisi bugünkü konumunu, pozitif bir dünya bakışıyla toplumun her kesimiyle iletişim kurabilmeye, empati yapabilmeye ve hepsinden önemlisi çalışma disiplinine sahip olmaya bağlamaktadır. Hayattaki emellerini devam ettireceğine inandığı oğlu Emek’in de avukatlık mesleğini seçmesiyle; tecrübe ve dinamizmi bir araya getirerek “emeğin” “altın” kıymetinde olduğuna vurgu yapmak amacıyla ofisinin ismini AltınEmek olarak değiştirmiştir.
Ekrem Keçeoğlu: 1 Mart 1959 tarihinde Rize'de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun olan Keçoğlu, iş hayatına 1982 yılında Keçoğlu Makina Sanayi A.Ş.'de başladı. 1994 yılında şirketin yönetim kurulu başkanlığına seçilen Keçoğlu, halen bu görevi sürdürmektedir. Keçoğlu, 2006-2008 yılları arasında Yıldırım Demirören'in yönetiminde yer almıştı. Keçoğlu, aynı zamanda Beşiktaş Divan Kurulu üyesidir. Keçoğlu, iş hayatındaki başarılarının yanı sıra, Beşiktaş'a olan bağlılığıyla da tanınmaktadır. Keçoğlu, Beşiktaş'ın tarihindeki önemli kararların alınmasında rol oynamış ve kulübün mali durumunun iyileştirilmesinde önemli katkılarda bulunmuştur.
Çağlayan Tuğal: 1990 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden mezun olan Tuğal, mezuniyetinin ardından kısa bir süre içinde kendi tasarım stüdyosu olan CT Design Studio'yu kurmuştur. Tuğal, hem Türkiye içinde hem de uluslararası düzeyde birçok projeye liderlik etmiş ve kariyerinde önemli bir yer edinmiştir. Bu projeler arasında Topkapı Sarayı Müzesi'nin Hazine Bölümü, Ankara Anıtkabir Atatürk Müzesi, bir dizi televizyon kanalı binası, İstanbul'daki ünlü binalar ve konut projeleri bulunmaktadır. Mimarlık ve tasarım alanındaki deneyimiyle tanınan Çağlayan Tuğal, estetik anlayışını ve profesyonelliğini birçok önemli projede sergilemiştir. Beşiktaş yönetim kuruluna katılımı, bu alandaki başarılarına yeni bir boyut eklemekte ve kulübün yönetimine değerli bir perspektif katmaktadır.