Birçok ülkede olduğu gibi birçok ülke siyasetçilerin, bürokratların, basın mensuplarının ve akademisyenlerin çocuklarını bedava okutarak, hatta maaşa bağlayarak kendini yönetemeyen Kosova’da da boş durmadıklarını öğrenildi.

Kosova başbakanı’nın çocuklarını FETÖ okutuyormuş

Canlı yayında Kosova Başbakanı’nın ve Meclis Başkanı Kadri Veseli’nin çocuklarının FETÖ okullarında okutulduğunu itiraf eden örgütün eğitim imamı Hasan Demir “Böyle bir ortamda bize nasıl operasyon yapılabilir” diyerek son günlerde yaşananlarından şaşkınlığını gizleyemedi.

Arnavutlar’ın geleneğinde yokmuş

ABD ve AB’nin müdahalesi olmadan hükümeti bile kuruamayan Kosova’nın Başbakanı, Arnavutlar’ın geleneğinde başkalarının içişlerine karışmanın olmadığını belirterek, “Ben hiçbir zaman Türkiye’nin içişlerine karışmadım. Evdeki işlerimizden kimse sorulmaz. İstediğimiz zaman kendimiz yaparız. Bunu herkes bilsin” küstah açıklamalarıyla yaparak Cuhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Türkiye’yi hedef aldı. Türkiye’nin MİT operasyonuyla Kosova’da yakalanan 6 FETÖ üyesi ile ilgili Kosova Cumhurbaşkanı operasyonu desteklerken Başbakan ise operasyondan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “Kosova içişlerine karışılmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Thaçi’den operasyona destek

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi ise olay sonrası yaptığı açıklamada, MİT tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrası FETÖ üyesi 6 Türk vatandaşlarının ulusal güvenlikleri için tehlike arz ettiğini söylemişti.

Bu tehlikenin tamamen farkında ve kanıtları olduğunu, tutuklama ve sınır dışını onayladığını açıklayan Thaçi, “MİT, Kosova istihbaratı ile anlaşarak Balkanlar’daki en üst düzey 6 FETÖ mensubunu getirerek Emniyet’e teslim etti” açıklamasında bulunmuştu.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan açıklamasında, “En son Milli İstihbarat Teşkilatımız, Kosova istihbaratı ile yaptığı dayanışma içerisinde 6 tane Balkanlar’daki en üst düzey FETÖ temsilcisini anlaşarak aldılar, getirdiler ve emniyet teşkilatımıza teslim ettiler. Dedik ya onlar kaçacak, biz kovalayacağız, neresi olursa olsun ve bunları paketleyerek buraya inşallah getireceğiz. Burada da hesaba çekeceğiz” demişti.

Editör: TE Bilisim