Türkiye’nin demokrasi tarihinde ‘kara bir leke’ olarak yerini alan 28 Şubat Postmodern Darbesi, o dönemi yaşayanların hafızalarında hâlâ tazeliğini korurken mağdurların ise cuntacılara öfkesi sürüyor.
İMAM HATİPLER KAPATILDI
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Abdullah Ceylan, "İmam hatip okullarımız kapandı, üniversiteye girişlerimiz engellendi. 28 Şubat, sadece imam hatip okullarını değil, bugün Türkiye’de ara eleman yetiştiren meslek liselerini de ortadan kaldıran çok büyük bir darbeydi." dedi.
BAŞÖRTÜLÜYE AĞIR ZULÜM
28 Şubat sürecinde, başörtüsü taktığı için soruşturma geçiren, perukla çalışmak zorunda bırakılan, maaşı kesilen ve sürgün edilen Emekli Öğretmen Gülten Erdoğdu da yaşadıklarını unutamıyor. Erdoğdu, "Perukla çalışıyor olmak bile kurtarmadı; yetmedi onlara." ifadeleriyle zulmü anlattı.
İADE-İ İTİBAR BEKLİYORLAR
28 Şubat’ın antidemokratik uygulamalarından dolayı, ‘irtica’ gerekçesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen yüzlerce askerden biri olan Avukat Bülent Demir, o dönemde üçlü kararnameyle meslekten atılan subay ve astsubayların, kaybettikleri itibarlarının yerine getirilmesini istiyor.
ERDOĞAN’IN DESTEĞİYLE ATLATTIK
"Bin yıl sürecek." denilen postmodern darbenin başörtüsü mağdurlarından 48 yaşındaki dört çocuk annesi, İlk Yardım Eğitmeni Saliha Tokgöz, o sürecin zorluklarını, dönemin İBB Başkanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğiyle atlattıklarını söyledi.