Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Olmaz’ dedikleri ne varsa hepsini de hayata geçirdik. ‘Yapamazsınız’ dedikleri ne varsa, hepsini gerçekleştirdik. ‘Başaramazsınız’ dedikleri ne kadar mücadele varsa, hepsinin de içine adeta gözü kapalı daldık. ‘Haddinizi aşmayın’ diyenlere, hadlerini bildire bildire bugünlere geldik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bolu İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Genelkurmay Başkanı ile her gün konuştuğunu belirterek, Zeytin Dalı Harekâtı’yla 3 bin 300 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Mehmetçik’in 950 kilometre karelik alanı kontrol altına aldığını belirten Erdoğan, “Buralarda işgale mi gidiyoruz? Tam aksine biz teröristleri kovuyoruz” diye konuştu.

“HADİ ORADAN”

Son zamanlarda ortaya çıkıp da din adına ahkam kesenleri de gündemine alan Erdoğan, şunları söyledi:

“Din adına konuşmak bana belki yakışmayabilir. Müslüman olarak dinime zafiyet getirenlere konuşmak hakkımdır. DAEŞ gibi bu insanlar, ‘İslam adına bunları yapıyoruz’ diyorlar. Hadi oradan ya… Ne İslam adına? Bizim dinimizde durup dururken, siz bir insanı öldüremezsiniz. Bir insanın ölümü elinden olmak, tüm insanların ölümüne neden olmak gibidir.”

“DİLİNİ KOPARTIRIZ”

Bölgedeki fiili durum çerçevesinde ortak hareket etme yolunu aradıklarını ve çok ciddi engellerle de karşılaştıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“Yanlış komşular elhamdülillah bizi mülk sahibi yaptılar. Daha neler olacak neler. ‘Olmaz’ dedikleri ne varsa hepsini de hayata geçirdik. ‘Yapamazsınız’ dedikleri ne varsa, hepsini gerçekleştirdik. ‘Başaramazsınız’ dedikleri ne kadar mücadele varsa, hepsinin de içine adeta gözü kapalı daldık. ‘Haddinizi aşmayın’ diyenlere, hadlerini bildire bildire bugünlere geldik.”

Bolu’nun ardından Sakarya’ya geçerek burada da konuşan Erdoğan, 2019 seçimlerinin kırılma noktası olduğuna işaret ederek, “18 milyon kilometre kareden, 780 bin kilometre kareye düştük. Kimse hesap yapmasın, hepsinin alnını karışlarız. Dinimizi böldürtmeyiz, ezanımıza dil uzatanların da dilini koparırız” diye konuştu.

NATO’ya uyarı!

FETÖ belasının def edilmesinin ardından, ülkeyi ve milleti esir etmek için başka bir tehdidin ülkenin başına musallat edildiğine işaret eden Erdoğan, “Terör koridoru oluşturmak isteyenler niyetlerini ifşa ettiler. Kimsenin beklemediği operasyonları başlattık. Bölgede uygulanmaya çalışılan plan bizi işbirliği yaptığımız güçleri gözden geçirmeye mecbur bıraktı. İşte içinde bulunduğumuz NATO, biz bu NATO’nun en güçlü üyesiyiz. Suriye’de bu olaylar yaşanırken ey NATO sen ne zaman gelip bizim yanımızda yer alacaksın” Sürekli terör örgütleri bizi taciz ediyor. Peki, sen ne zaman ortaya çıkacaksın?” dedi.

Editör: TE Bilisim