İninal kartı, yurt içi ya da yurt dışı her yerde kullanabilirsiniz. İnternet alışverişlerinde ya da mağaza alışverişlerinde, kredi kartı ya da banka kartının geçtiği her yerde bu kartı kullanabilme imkânınız vardır.

İninal kartı 13 yaşından küçükler kullanamaz, satın alamaz. 15 yaşını geçmiş olan herkes PTT şubelerinden bu kartı temin edebilir.

İninal Kart Kullanımı Nasıldır?

İninal karttan yararlanabilmek için öncelikle 15 yaşını geçiyor olmanız gerekir. 15’den küçükler veli gözetimi atlında kullanabilir; ancak 13 yaşından küçükler bu kartı kullanamaz.

İninal kartı kullanabilmek için öncelikle kartın içine nakit para yüklenmesi gerekir. Yani bakiyesi 0 TL olan bir kartla hiçbir işlem yapamazsınız. İninal kart bir ön ödeme yoludur ve cüzdan niteliği taşır. Bu yüzden alışveriş yapabilmek için öncelikle kartın içinde para olmalıdır. Kartın içinde bulunan para kadar da harcama yapabilirsiniz.

Bakiyenizi kontrol etmek için de İOS ya da Android telefonunuza İninal Cüzdan uygulamasını yükleyebilirsiniz. Söz konusu uygulama ile hem bakiyenizi hem de hesap hareketlerini görebilirsiniz. İçinde bakiye bulunmayan ininal kart ile işlem yapamazsınız.

İninal Kart Yararlanma Fiyatı Ne Kadar?

İninal kart kullanım ücreti öncelikle kartı satın aldığınız zaman ödediğiniz 5 TL’dir. Ardından da her ay düzenli olarak 2 TL kullanım bedeli kartınızdan çekilir. Bu durum için de kartınızda bakiye bulunmalıdır. Eğer kartınızda bakiye yoksa bu 2 TL’lik bedeli ödeyemezsiniz. Yani kartın içinde para yoksa kullanım bedeli alınamaz. Sonraki aylarda da geriye yönelik bir borç tahsili yapılamaz. Yani kartınızda bakiye olmadığından dolayı kullanım bedeli alınmamışsa bu ücreti daha sonraki aylarda da alamazlar. Çünkü geçmişe yönelik kullanım bedeli tahsil edilemez.

İninal kart ile yurt dışı kullanımı yapacaksanız kartınız içinde bulunan bakiye otomatik olarak döviz kuruna çevrilir ve kart içine de yalnızca TL yüklenebilir.

İninal kartınızın içinde bulunan bakiyeyi çekmek istiyorsanız ATM’lerden bu işlemi yapabilirsiniz. Bir yıl içerisinde karttan çekebileceğiniz bakiye üst limiti 300 TL’dir. Yani ATM’lere giderek ininal kart üzerinden çekeceğiniz nakit paralar, bir yıl içerisinde en fazla 300 TL olabilir. Bu işlem için de bir işlem ücreti alınır. Bu işlem ücreti, çekilen tutarın %1,15+1,04 TL kadarlık çekim ücretidir.

İninal Kart Şifresini Nasıl Bulurum?

İninal kart şifre işlemi için ininal kartın arka yüzünde bulunan 16 haneli numaraya bakmanız gerekiyor. 16 haneli bu numaranın son 4 hanesi sizin ininal kart şifrenizdir. Bu şifreyi değiştirmek mümkündür. Eğer şifrenizden memnun değilseniz veya sadece kendi seçtiğiniz bir şifreyi kullanmak istiyorsanız İninal Cüzdan uygulamasından şifrenizi değiştirebilirsiniz. İninal Cüzdan uygulamasında yer alan ‘‘Kart İşlemleri’’ kısmına gelerek kart şifresi yenileme seçeneğini kullanabilirsiniz ve bu sayede de şifrenizi sıfırlayarak yeni bir şifre alabilirsiniz.

İninal Kart Para Yükleme Yerleri Neresidir?

İninal kart bakiye yüklemesi işlemleri için para yükleyebileceğiniz yerler şunlardır:

  • Banka ATM’leri
  • PTT şubeleri
  • PttMatikler
  • Teknosa, Migros, Şok ve Macrocenter mağazaları
  • NKolay ve Pratik İşlem noktaları

Havale veya EFT ile ininal karta yükleme yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı şeyler vardır. Yüklemek istenen tutar, aylık yüklenebilir tutarın üzerinde ise yapacağınız yükleme işlemi başarısız ve iptal olur. Paranız da iade edilir. Başarısız işlemlerin ardından yapılacak iade işlemi hemen gerçekleşmeyebilir. Eğer başarısız işleminiz hafta içi ise ertesi gün iade işlemi yapılır. Hafta sonu ya da resmi tatillerde yapılan başarısız işlemler ise takip eden haftanın ilk iş günü, yani pazartesi günü sonunda iade edilir.

İninal kartınızda bakiye olmadan hiçbir işlem yapamayacağınız için mutlaka kartınıza bakiye yüklemeniz gerekir. İninal kart bakiye yükleme koşulları bu şekildedir.

Editör: TE Bilisim