Sabri İşbilen/İstanbul

FETÖ kasetiyle CHP’nin başına geçen Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiyi mezhepçi, terör örgütleriyle iş tutan bir çizgiye soktuğu yorumları CHP İstanbul İl Kongresi’nde de görüldü. Önceki gün yapılan kongrede Başkan seçilen Canan Kaftancıoğlu’nun skandalın da ötesinde fikirleri bulunduğu ortaya çıktı. Türkiye için çalıştığı iddia eden CHP’nin burnu çiçeğinde il başkanının sözde Ermeni Soykırımını tanıdığı, hatta bu palavra üzerine eylemlerde bulunduğu görüldü. Kılıçdaroğlu’na yakışır başkan Kaftancıoğlu, devleti katil ilan ederek, teröristleri masumlaştırdı. Kaftancıoğlu, ayrıca PKK’nın siyasi ayağı HDP ile ittifakı savunanlardan. Kaftancıoğlu’nun parti içerisinde PKK’nın siyasi ayağı ile ittifaka karşı çıkanlara “Gerzekler” diye hakaret ettiği gün yüzüne çıktı.

Erdoğan’a küfür etti

CHP’li yeni başkanın skandalları bununla da bitmedi. Kaftancıoğlu, Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağıza alınmayacak ifadeler kullandığı, hatta küfür içeren paylaşımlarda bulunduğunu gözler önüne serildi. Öte yandan Kaftancıoğlu, CHP’lilerin ortak sloganı olan “M. Kemal’in askerleriyiz” görüşünü de reddetti belirlendi.

FETÖ’cüleri de savunmuş

15 Temmuz’da Bakırköy’de saklanan, şehitler yerine darbecilerden taraf olan Kılıçdaroğlu’nun görüşlerini Kaftancıoğlu’nun da paylaştığı görüldü. CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı FETÖ’cü darbecilerin, millete kurşun sıktığı, top attığı, bombalı saldırılarda bulunduğu sırada, “Alın size bir mağduriyet daha” paylaşımıyla tiyatro imasında zirve yaptığı belgelendi. Ayrıca, Kaftancığlu, Şehitler Köprüsü’nde şehit edilen 34 kahramanı bir kenara bırakıp, darbeciler için masum rolü kesip boğazının kesildiği yalanına sığındığı aktarıldı. Skandal dosyası raflara sığmayacak olan Canan Kaftancığlu’nu İstanbul İl Başkanı seçtiren Kılçadroğlu’nun, PKK terör örgütünü lanetleyen Tunceli eski İl Başkanı Ali Rıza Güder’i kongrede tasfiye etmesi, yeni CHP’nin ana portresini belgeledi.

Editör: TE Bilisim