Batı medyasının parlattığı, FETÖ’nün kurtuluş için umut bağladığı, projelendirdiği Akşener’in balonu, partisini kurduğu anda söndü. Akşener’in siyaseten emekli olmuş, bununla birlikte halkta karşılığı olmayan isimleri etrafında toplaması kendi taraftarlarını bile memnun etmedi. Ayrıca partinin logosu alay konusu oldu.

Sabri İşbilen / Diriliş Postası

FETÖ’nün MHP’yi ele geçirme operasyonun bozguna uğramasının ardından ihraç edilen, her yaptığı açıklamada “Önüm kesiliyor” edebiyatı yapan, başbakanlık hayali kuran Meral Akşener partisini kurdu. Emperyalist Batı medyasının “Meral Akşener: Türk Cumhurbaşkanı’nın kapısındaki Asena”, “Muhalif ultra-milliyetçiler Erdoğan’ı yerinden edebilir, Akşener ile tanışın”, “Erdoğan’ı devirecek bir savaşçı ülkücü”, “Türkiye’nin Demir Leydi’si” “Akşener, Erdoğan’a rakip olabilecek tek lider” başlıklarıyla pazarlamaya çalıştığı Meral Akşener büyük hayal kırıklığı oldu.

Logo neye benziyor?

Pensilvanya destekli partisine “İyi Parti” ismini veren, ekibini ise siyasetten emekli olmuş, vatandaşta hiçbir karşılığı olmayan liste oluşturun Akşener, destekçilerini bile hayal kırıklığına uğrattı. Akşener’in partisinin logosu büyük tartışma konusu oldu. Logonun hem ezoterik Pagan güneşi hem de FETÖ’cülerin toplantılarındaki yemeği maklubeye benzemesi dikkatlerden kaçmadı.

Yazıcıoğlu şüphelisi

Akşener’in kurucu listesi de daha ilk dakikadan tepki çekti. Akşener’in 200 kişilik listesinde 25 Mart 2009’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden dönemin BBP Genel Başkanı Muhsin Yazcıoğlu’nun düşen helikopterinin enkazının bulunmasını engellediği iddia edilen Adana Jandarma Bölge eski Komutanı olan Ali Lapanta da yer alıyor.

FETÖ ile mücadele edecekmiş

Ayrıca, Akşener’in “Türkiye iyi olacak” sloganıyla kurduğu partisinin yayınlanan programında alçak işgalci terör örgütü FETÖ “En önemli düşman” olarak gösterilirken, ayrıca kalıcı mücadele sözü verildi. Parti programındaki FETÖ vaadinin ardından, Akşener-FETÖ ilişkisi gündeme geldi. Akşener’in FETÖ tarafından desteklendiği yol arkadaşı Koray Aydın tarafından ortaya konurken, Akşener’in FETÖ kanallarındaki konuşmaları hâlâ hafızalarda. Akşener, FETÖ’cü teröristlere “Haşhaşi” denmesine bile karşı çıkmış, aynı zamanda himmet çarkına destek vermişti. Akşener, FETÖ’nün yayın organlarına kayyım atanmasına verdiği tepkiyle de hatırlanıyor.

FETÖ’nün adayı

Öte yandan firari terörist Emre Uslu ve birçok FETÖ’cü tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmişti. Akşener’in 15 Temmuz işgal girişimi öncesi sarf ettiği sözler de hâlâ hafızalarda. Akşener’in 15 Temmuz işgal girişiminden önce de defalarca “Yurtta sulh cihanda sulh” kelimelerini kullanmış, daha sonra ise “Ben başbakan olacağım” demişti. Akşener’in bu yaptığı propaganda FETÖ’cülerin kendilerine verdiği “Yurtta Sulh Konseyi” ismiyle benzerliği, aynı zamanda Akşener’in başbakanlık çıkışı hâlâ aydınlatılamadı. Akşener, bununla birlikte 25 bin kişiyle saraya yürüme tehdidini savururken, 15 Temmuz işgal girişimine sesiz kalmıştı.

Silinir gider

250 kişinin katili FETÖ ile bu denli yakınlığı olan Akşener’in parti programında FETÖ’yü baş düşman ilan etmesi “Acaba FETÖ gibi takiye mi yapıyor” sorusunu akıllara getirdi. Kadrosu beklentileri karşılamayan, finansör Kızıl Soros lakaplı Osman Kavala’nın da deşifre olmasının ardından Akşener’in partisinin uzun soluklu olmayacağı ortak kanaat olarak deklare edildi.

Editör: TE Bilisim