Yine CHP yine istismar… Oyuncu Ahmet Kural’ın darp ettiği şarkıcı Sıla Gençoğlu’na sözde bütün kadın hakları savunucuları, kadına şiddete hayır kampanyasının aktörleri destek verdi. O isimlerden biri de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. Kılıçdaroğlu, Sıla’yı telefonla arayarak “Kadına, sanatçıya şiddeti kabul etmiyoruz’’ dedi ve şarkıcıyla beraber olduğunu iletti.

SURATINI YUMRUKLADI

FOX TV sunucusu İsmail Küçükkaya, eşi Eda Küçükkaya defalarca dövdü. Şiddetin boyutu Eda Küçükkaya’nın açtığı boşanma davasında ortaya çıktı. İsmail Küçükkaya, eşini yerlerde sürükledi, kollarına tırnaklarını geçirdi, hatta suratını yumrukladı. Ancak Küçükkaya’nın uyguladığı alçak şiddet karşısında ne kadın hakları savunucuları açıklama yaptı, ne de Kemal Kılıçdaroğlu öğretmen olan şiddet mağduru Eda Küçükkaya’ya geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

ÇARŞAFA TÜKÜRÜK

Kadına şiddetin en alçakça anlarının görüntülendiği bir diğer yer İstanbul Anadolu Yakası’ndaki Kadıköy metrosun oldu. Bir devlet kurumunda temizlik görevlisi olarak görev yapan 36 yaşındaki Kerime P., çarşaf giydiği için asansör de bir kişinin tükürüklü ve sözlü saldırısına maruz kaldı. Kerime P., fiziki olarak darp edilmekten son anda kurtuldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, çarşaflı kadına yapılan saldırıya ilişkin tek kelime bile etmedi.

CHP ÜYESİNDEN DAYAK

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında ise Ataşehir’de yolda yürüyen A.Ç’ye, CHP Gençlik Kolları üyesi olduğu belirlenen Hakan D. tarafından önce omuz atıldı, ardından ise onu yere düşüren yumruk. Kılıçdaroğlu, başörtülü olduğu için saldırıya maruz kalan A.Ç’ye geçmiş olsun dileğinde bulunmadığı gibi, CHP üyesi Hakan D. hakkında işlem yapmak bir kenara dursun, kınamak bile aklından geçmedi.

KRİTER MUHALİF OLMAK

Eda Küçükkaya, Kerime P. ve A.Ç’yi Sıla’dan ayıran en temel özellik muhalif olmamaları. Sıla ise Gezi darbe girişimine destek veren, FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişimini püskürten milletin 7 Ağustos Yenikapı mitingine “Şov” diyerek skandala imza atan bir isim. Bu tabloda CHP’nin kadına şiddeti kınama konusunda “Muhalif” kriterine sahip olduğunun en açık ispatı.

KADINA ŞİDDETİ MASUMLAŞTIRDI

Öte yandan kadına şiddet konusunda samimiyetsizliği belgelenen Kılıçdaroğlu’nun, kadına şiddeti meşrulaştırdığı sözleri de hala hafızalarda. CHP lideri Beylikdüzü’nde kadınlarla buluştuğu bir etkinlikte sarf ettiği, “Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır” şeklindeki sözleriyle kadına şiddeti sıradan bir eylem gibi aksettirmişti.

Editör: TE Bilisim