Seçim sürecine girildi, Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ de manipülasyon çalışmalarına hız verdi. Siber güvenlik uzmanları, ‘değişik ideolojik profiller‘ altında, birçok hesap üzerinden FETÖ kadrolarının seçimleri etkilemeye çalıştığını kaydetti.

FETÖ’nün hainler takımı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısı’nda söylediği, “Milletimiz ‘tamam’ derse, kenara çekiliriz” sözünü sosyal medyadaki kripto hesaplar, sahte profillerden yürüterek kara propaganda yaptı.

FETÖ’cülerin yoğun olarak yaşadığı ülkelerde militanlar, ‘kullanılmayan‘ bot hesaplar üzerinden toplum mühendisliği ile algı çalışmalarına başladı. Ancak kendilerini hızla deşifre eden ihanet şebekesi; CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan ‘yıkım ittifakı’ ile nasıl bir işbirliği ve görev bölümü yaptıklarını da ortaya döktü.

Bölücü faaliyetler ile devlet kademelerini ele geçirmek isteyen FETÖ üyeleri, gizli hücrelerinde sinsice örgütlenerek, faaliyetlerini bu dönemde de sürdürdü.

17 ve 25 Aralık’taki karalama sürecinde de, başarısız 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü’nde de aynı yöntemlerle, ölümcül kimlikleriyle devreye giren yaralı bilinçler, 24 Haziran Seçimleri öncesi de provokasyon yaparak, sonuçları etkilemeye çalışıyor.

Gezi Olayları’nda duvarları şiirsel sloganlarla kirleten ihanet ortakları, bu defa ise Twitter’ın sağladığı teknik altyapı sayesinde sosyal alanlardaki ‘etiket’ kampanyaları ile öne çıkarak, sahte hesaplardan kritik süreçte toplumu yönlendirmeye çalışırken, aslında kaos oluşturmak istiyor.

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim