Bilal Gençalp/Özel Haber

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Balkanlar’da FETÖ’ye karşı gerçekleştirdiği başarılı operasyonların ardından, bölgede FETÖ ile ilgili propagandalar artarak devam ediyor. Arnavutluk’ta yayınlanan bir televizyon programında FETÖ’nün savunuculuğu yapılırken “Gülen’in Türk toplumundaki karşılığının Humeyni gibi olduğu” şeklindeki yorum, algılarla nasıl oynandığını gözler önüne serdi. “Kosova ülkedeki Gülenistleri Erdoğan’a teslim mi ediyor?” başlığıyla yayınlanan programa katılan konuklar FETÖ’ye övgüler yağdırırken Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde yorumlarda bulundu.

CEHALET Mİ ALGI OPERASYONU MU?

Programda, birkaç hafta önce televizyona demeç veren New York eski Belediye Başkanı Rudolph Giuliani’nin röportajı da yayınlandı. Giuliani, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Türkiye’de önemli bir kesim tarafından sevildiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Gerçek şu ki Gülen Türkiye’ye teslim edilmeyecek. Erdoğan’dan hoşlanmayan ve ona muhalif yüzde 50’lik bir kesim Gülen’i destekliyor ve onun destekçileri daha heyecanlı daha tutkulu. Gülen’in Türkiye’ye dönüşü Humeyni’nin İran’a dönüşü gibi olur.” Giuliani’nin bu sözleri “Ya dünyadan haberi yok ya da FETÖ’nün Türkiye’de muhalefeti temsil ettiği şeklinde bir algı oluşturmak için çalışıyor” şeklinde yorumlandı.

BUZHALA İÇİN İLK DEĞİL!

Programda yer alan diğer konuklar da Türkiye’nin FETÖ’ye karşı hukuksuz bir şekilde operasyonlar yaptığını iddia ederek Türkiye’nin insan hakları ve demokrasi konusunda kötü bir noktaya geldiğini savundu. O konuklardan biri de Kosova’da yayın yapan ve FETÖ tarafından finanse edildiği iddia edilen yüksek tirajlı Gazeta Express ve ülkenin en fazla ziyaret edilen haber sitesi gazetaexpress.com’un genel yayın yönetmeni Berat Buzhala’ydı.

Darbeye destek çağrısı yapmıştı

Buzhala, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, sosyal medya üzerinden Türkiye’deki Kosovalılar’ı darbeye destek vermeye çağırırken Buzhala’nın başında bulunduğu Gazete Express, darbe girişimini “Türkiye’de alarm, fırın ve marketlere akın edildi” şeklinde haber yapmıştı. Her fırsatta Türkiye aleyhine söylemlerde bulunan Buzhala, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda da MİT’in Kosova’da FETÖ mensuplarına yönelik yaptığı operasyon için “Eğitimci ve öğretmenler mafyavari yöntemlerle kaçırıldı” mealinde ifadelerde bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim