İstanbul Adalet Sarayı’na gelen DP eski üyeleri, ayrı ayrı hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sundu.

Adliye önünde katılımcılar adına açıklama yapan DP İstanbul eski İl Başkanı Harun Hınız, suç duyurusunun eş zamanlı olarak İstanbul, Ankara, Balıkesir, Kırıkkale, Mersin, Trabzon ve Kayseri’de yapıldığını söyledi.

Hınız, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile 12 Eylül 2010 referandumunda, ülke demokrasisinin yükselmesi amacıyla sivil inisiyatif çalışmaları yaptıklarını hatırlatarak, bir süredir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, FETÖ’den kaynaklanan, hayadan uzak, iftiralara dayalı bir FETÖ kampanyasıyla karşı karşıya olduklarını savundu.

Hınız, “Türk siyasi hayatının örnek çalışmalarından biri olan toplantılarımızın bir örgüt finansman desteğiyle yapıldığı iftirasının atılması, CHP ve Kılıçdaroğlu’nun mevcut siyaset tarzına uygun düşse de hem gerçeklere aykırı hem de bizim açımızdan kabul edilemez bir durumdur. Bu iftiranın bir FETÖ projesi ve saldırısı olduğu açıktır” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU FETÖ İLTİSAKLI’ İDDİASI

Savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın son zamanlarda yaptıkları açıklamaları nedeniyle “terör örgütü propagandası yapmak” ve “iftira” suçlarından yargılanması talep edildi.

Dilekçede, Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ile iltisaklı olduğuna dair önemli deliller olduğu öne sürülerek, bu konuyla ilgili soruşturma açılması da istendi.

Editör: TE Bilisim