Yurt geneli düzenlenen FETÖ/PDY operasyonlarında örgütle iletişim halinde olduğu ve şifreli haberleşme programı olan Bylock’u kullandığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan aralarında eski yüzbaşı ve öğretmenler bulunan 10 kişi gözaltına alındı. Yakalanan zanlılardan 2’si adli makamlarca tutuklandı.

Kayseri’de 2 tutuklama

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ekiplerince, aralarında meslekten ihraç edilen yüzbaşı ve öğretmenlerin de bulunduğu, örgütle bağlantılı oldukları ve ByLock kullandıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 8 zanlının savcılık sorgusu tamamlandı.

Zanlılardan 2’si savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Mahkemeye sevk edilen R.Y. ve S.Y. tutuklandı. S.K, D.Ö, F.Y.İ, ve H.B. ise adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Kütahya’da FETÖ operasyonu

Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, önceden belirlenen 2 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullandıkları tespit edilen eski dershane öğretmeni A.A. ile daha önce ücretli öğretmenlik yapan M.Y. gözaltına alındı.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından Emniyete getirildi.

Editör: TE Bilisim