Osmaniye Belediyesi’nce yapımı tamamlanan Masalpark’ın açılışı veAltgeçiti’nin temel atma törenine katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP bitti şeklinde propaganda yapan milli ittifak hazımsızlarını panikletecek derecedeki kalabalığa hitap etti. Bahçeli’nin gündeminde cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ittifak vardı. Cumhurbaşkanlığı sisteminin kabulü ile birlikte Türkiye’de yeni bir döneme girildiğini, sistemin oturmasının gerektiğini aktaran Bahçeli, “18 maddelik anayasa değişikliğini sizlerin onayına sunduk. Halk oylaması ile Türk milleti Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni kabul ve teyit etmiştir. Cumhuriyet tarihimizde 3. bir dönemin başlayacağı kesinleşmiştir. 1923 Türkiye Cumhuriyeti, 1946 ile çok partili hayata geçişle kuruluşunu tamamlamıştır. 2019 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin iyice oturması, yerleşmesi önümüzdeki en mühim hedeftir” diye konuştu.

FETÖ’nün yanında hizalandılar

CHP-HDP-İP’in, FETÖ ve PKK ile birlikte 2019 için ittifak kurduğunu dile getiren MHP lideri Bahçeli, bu bağlamda MHP’nin de tarafını belli ettiğini kaydederek, şunları söyledi: “2019’da yapılacak milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerine 22 aylık bir süre varken Türkiye şimdiden iç siyasi tartışmalarla oyalanmak istenmektedir. FETÖ savunuculuğuna savunanlar yıkıma hizmet eden işbirlikçilerdir. CHP, İP, HDP bir olmuş PKK ve FETÖ’nün yanında hizalanmışlardır. Bu amaçla 2019 yılında yapılacak olan seçimlerle ilgili tutumumuzu 8 Ocak 2018’de çok açık şekilde ifade ve ilan ettik. Türkiye artık yeni bir siyasi sürece girmiştir. Bundan geri dönüş yoktur. Milletvekili ve cumhurbaşkanı seçiminde AK Parti ile hareket ederek katkı sağlamayı hedefliyoruz. Milletimizin beklentilerine kulak veriyoruz. Birileri çılgılan dönüyor. İtirazların Türkiye hasımlarından geleceğini beklerken içerideki uzantılar ses veriyor. Kandil havarileri birer birer saklandıkları deliklerden fırlayıp kendilerine ele veriyorlar. Darbe ve işgal girişimi karşısında muğlak kalanlar bugün bize saldırıyorlar.

Kenetlenmemiz gerekiyor

Bahçeli, Türkiye’yi hedef alan planlar üzerinden ittifakın nedenlerini sıraladı. ABD’nin taşeronu PKK’ya desteğinin arttığını, doğrudan Türkiye’yi hedef alan terör koridoru kurulmak istendiğini aktaran Bahçeli, “İdlib çatışmaların yeniden alevlendiği bir yer haline gelmiştir. Binlerce tırlık silah PKK terör örgütüne sözde ordu kurdurmaya yönelik iğrenç bir tezgahtır. Bunlar karşısında kenetlenmeyeceğiz de ne yapacağız. Irak’ın kuzeyindeki gelişmelerle beraber düşünüldüğünde Akdeniz’e kurulması planlanan terör koridoru hayata geçirilmeye çalışılmaktadır” dedi.

Editör: TE Bilisim