Başbakan Binali Yıldırım, “EVET” dalgasının hızla yayıldığı İzmir’in Abdullah Arda Meydanı’nda, parti otobüsünün üstüne çıkarak mini bir miting yaptı. Başbakan Yıldırım, EVETçi milli iradeyi denize dökmekle tehdit eden, ancak büyük İzmir mitingi sırasında kendisinden haber alınamayan CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’a ayar verdi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ise topa tuttu. Haddi aşan Bozkurt, alenen evetçileri düşman olarak tanımladığını ifade eden Yıldırım, milletin bu saygısızlığa kayıtsız kalmayacağını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

İZMİR CEVAP VERECEK

“Hatırlayın birkaç gün önce CHP’nin bir milletvekilli İzmir’i kastederek evet verenler için ‘Evet verirseniz nasıl düşmanı denize döktük sizi de denize dökeceğiz’ diye açıkça millete meydan okumuştur. İzmirlileri, bu ülkenin asil evlatlarını düşmanla aynı safha koymuştur. Sen kimsin, senin ne haddine? İzmir sana pazar günü cevabını verecek.”

Yıldırım, “Eğer ‘hayır’ çıkarsa düşmanı İzmir’den denize döktüğümüz kadar mutlu olacağım” sözüyle işgalci Yunanlılar ile Türk milletini bir tutan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ı da es geçmedi. Hayırcılar ve evetçilerin eşit değerde saygın olduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım, 2Yakışır mı, bu millete bu söylenir mi, bakın buradan söylüyorum ‘evet’ de veren ‘hayır’ da veren başımın tacıdır. Çünkü biz 80 milyonu kardeş, bir, beraber bildik. Birlikte Türkiye olduk, milleti ayrıştırmaya kimsenin hakkı yok” diye konuştu.

NE SÖYLEDİĞİNİN FARKINDA MISIN?

Yıldırım, 15 Temmuz işgal girişimi için “Kontrollü darbe” diyerek FETÖ’ye arka çıkan Kılıçdaroğlu’nun kime hizmet ettiğini açıkladı. FETO’nun da 15 Temmuz için tiyatro dediğini hatırlatan Başbakan Yıldırım, “Darbe gecesi beni arayacaksın, diyeceksin ki ‘Yanınızdayız, bu bir darbedir, arkanızdayız’ şimdi de kalkıp diyeceksin ki ‘Bu bir tiyatro, 15 Temmuz kontrollü darbe.’ Sayın Kılıçdaroğlu ne söylediğinin farkında mısın, 249 şehidimizin ruhunu incittiğinin farkında mısın, 2 bin gazimizi üzdüğünün farkında mısın kardeşim? 15 Temmuz’a eğer ‘darbe değil’ diyorsan o zaman Pensilvanya’nın ağzıyla konuşuyorsun, onlar da öyle diyor” dedi.

Editör: TE Bilisim