27 Temmuz 2016’da Avusturya’da gurbetçilerin balkonlarına Türk bayrağı asması yasaklandı. Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, kuralları uymayanları vatandaşlıktan atma ile tehdit etti.

22 Temmuz 2016’da Avrupa Parlamentosu’nda PKK sergisi açtıran Belçika yönetimi, sosyal medya hesabından FETÖ’cü katillere tepki gösteren 6 Türk’ün evine otomatik silahlarla baskın düzenledi.

31 Temmuz 2016’da Almanya Anayasa Mahkemesi, Köln’de FETÖ’ye karşı protesto mitinginde toplanan gurbetçilere yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telekonferans bağlantısını engelledi.

1 Eylül 2016’da Almanya, Duisburg kentinde bebek katili terör örgütü PKK yandaşlarının yürüyüş yapmasına izin verdiği yetmiyormuş gibi, terör yandaşlarını savunmak için polislerini görevlendirdi. Teröristler, “Yaşasın Apo” sloganları attı.

1 Eylül 2016’da FETÖ’cü teröristlere kalkan geren Avrupa Parlamentosu Suriye PKK’sının vitrin kuklası Salih Müslim’e basın toplantısı düzenleterek, teröre olan desteğini bir kez daha dile getirdi.

Terör örgütleri, göçmenler, çocuklar, insan hakları gibi onlarca başlık altında yüzlerce çelişkisi olan Avrupa’ya bunları tek tek anlatsak bir işe yarar mı?

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Başbakan Binali Yıldırım’la ortak açıklama yaparken Sabah Gazetesi muhabiri Ahmet Topal, Schulz’a, “Başka terör örgütleri de AP’de gelip basın toplantısı yapabilir mi” diye sordu. Ne cevap verdi peki… Hiç! Çünkü çelişkiden rahatsız olmuyorlar.

Mısır’da halkın seçtiği Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye askeri darbe yapıldığında ne demişlerdi? Hiç! Çünkü çelişkiden rahatsız olmuyorlar. Brezilya’da bürokrasi ve yargı eliyle darbe olduğunda ne dediler? Hiç! Çünkü çelişkiden rahatsız olmuyorlar.

Mücteba Kılıç vakasını maymuncuk olarak kullanalım.Gözaltına alınan Devrimci Sosyalist İşçi Partisi’nin üyesi Mücteba Kılıç’ın, Fethullah Gülen’in dizinin dibinde ağlayarak şiir okuyan kişi olduğu ortaya çıktı. Mücteba denilen şahıs aynı zamanda hem Fetullahçı hem sosyalist hem Esed’ci hem de İrancı olabiliyor üstelik sevmediği kişilere “Acem Uşağı” diye hakaret ediyordu. Mücteba Kılıç denilen kişinin adının yerine bir PKK’lıyı yazsanız da olur, bir Avrupalı’yı yazsanız da… Güya beş benzemezlerden bir araya gelen mide bulandırıcı ittifaklarla, insanı kusturacak kadar çelişkili olabiliyorlar.

Bütün bu seyri sadece şu cümleyi kurabilmek için yazdım: “Eylem ve söylem çelişkisi doğrudan şeytan ahlakıdır ve bu ahlakta olanlarla uzlaşma imkânsızdır. Şeytanla uzlaşma olmaz, mücadele edilir…”

Erem Şentürk

Editör: TE Bilisim