MHP kurultayındaki coşku, delegelerin Bahçeli’ye olan desteği MHP’ye yönelik algı operasyonlarını boşa çıkardı.

İbrahim Seçkin Talaş/Ankara

MHP 12. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Spor Salonu’nda binlerce vatan sevdalısının katılımıyla gerçekleştirildi. Kurultaya delegelerin tamamının imzası ile tek aday olarak giren Devlet Bahçeli, bin 167 oy ile 9. Kez Genel Başkan seçildi. Kurultayda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir yandan CHP ve muhaliflere sert mesajlar verirken, bir yandan da Cumhur İtttifakı’nın önemini vurguladı. Kurultay tarihini 10 ocak 2016’da duyurduklarını ve sözlerini tuttuklarını ifade eden Bahçeli, 12. Olağan Büyük Kurultay’a gelene kadar çeşitli saldırılara maruz kaldıklarını dile getirerek, Akşener etrafında birleşenlere şöyle seslendi: “Hamd olsun hepsinden alnımızın akıyla çıktık, oyunları tümden bozduk. Unutmayınız, bir kere satan yine satar. Vefasızlık imansızlıktır, ihanete iltifat ve ihtiramdır. Bir kere ihanetle bin kere ihanet arasında hiçbir fark yoktur. Kulu kandıranlar, Allah’ı nasıl kandıracaklar?”

İç savaş çıkacaktı

Bahçeli, CHP ve kayıkçı ittifakındaki ortaklarının kendisini neden hedef seçtiklerini anlattı. 7 Haziran 2015’teki FETÖ’nün blok planının MHP’nin bozduğunun altını çizen Bahçeli, vatanı ayakta tutmak için direndiklerini söyleyerek, “CHP’nin Çin malı başbakanlık teklifini kabul etmiş olsaydık, HDP’yi yanımıza yöremize kazara alıp FETÖ’nün tuzağına düşseydik, bilinsin ki Türkiye iç savaşa sürüklenecek, bekamız hepten, tümden çökecek, çürüyecekti. Düşman evin içine girecek, kaleyi içten yıkacaktı. Bunu yapamazdık.” dedi.

Cumhur İttifakı kazanacak

Cumhurbaşkanlığı sisteminin milli bekanın sigortası olduğunun tespitini yapan Bahçeli, “Cumhur ittifakı, istiklal ve istikbalimizin teminatıdır. CHP, İP, HDP, PKK, FETÖ, PYD, YPG, İŞİD, DHKP-C ve küresel cinayet şebekesinden müteşekkil ihtilaf ve ihanet bloku cumhurun karşısında tel tel dağılacak” diye konuştu.

Fitneciler avuçlarını yalayacak

MHP’nin cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu bir kez daha yineleyen Bahçeli, kimsenin Cumhur İttifakı’nı bozamayacağı mesajını vererek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Hiçbir odak, hiçbir mahfil, hiçbir güruh, hiçbir siyasi düşük Cumhur İttifakını çatlatamayacaktır. Fitne yayanlar, ‘geçmişte sen onu söylemiştin, o bunu söylemişti’ diyenler, ala ala ancak havalarını alacaklar, kirli avuçlarını yalayacaklardır.”

Editör: TE Bilisim