Bir süredir kanser hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü bilinen Chadwick Boseman hayatını kaybetti. Marvel serisinde Black Panther karakteriyle tanınan ünlü oyuncunun ölüm sebebi merak edildi. Yapımcı Nicki Fioravante, Los Angeles’te yaşayan Boseman’ın ölüm sebebine ilişkin açıklama yaptı. Peki, Ünlü oyuncu Chadwick Boseman neden öldü? Chadwick Boseman kimdir ve kaç yaşındaydı? Hayatı ve ölümüyle ilgili detaylı bilgiye haber metninden erişebilirsiniz.

Ünlü oyuncu Chadwick Boseman neden öldü?

Yaklaşık 4 yıldır bağırsak kanseri tedavisi gördüğü bilinen Chadwick Boseman’ın hastalığı bir süredir 4. seviyeye ulaşmıştı. Boseman, 28 Ağustos 2020 Cuma günü yaşama veda etti.

Ünlü oyuncuya ait sosyal medya hesabından ölümüne dair yapılan yazılı açıklamada, ‘Boseman’ın ölümünü bildiriyor olmaktan büyük acı duymaktayız. Black Panter filmindeki Kral T’Challa’yı canlandırması hayatının onuruydu.’ ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Boseman’ın ölümüne ilişkin ABD basınına açıklama yapan yapımcı Nicki Fioravante, Los Angeles’te yaşayan Boseman’ın hastalığının bir süredir 4. seviyeye ulaştığını ve son zamanlarını ailesiyle beraber geçirdiğini aktardı.

Chadwick Boseman kimdir ve kaç yaşındaydı?

Chadwick Boseman’ın doğum tarihi: 29 Kasım 1977

Chadwick Boseman nereli: Anderson, Güney Carolina, ABD

Chadwick Boseman’ın ölüm tarihi ve yeri: 28 Ağustos 2020 Cuma, Los Angeles, Kaliforniya, ABD

Chadwick Boseman’ın boyu: 1,83 cm.

41 yaşındaki Boseman Güney Carolina’da, her ikisi de Afrikalı Amerikalı olan Carolyn Leroy Boseman’nın çocuğu olarak dünyaya gelip büyümüştür.

Boseman’a göre, yaptırdığı DNA testinde atalarının Sierra Leone’den Krio Nijerya’dan Yoruba ve Sierra Leone’den Limba insanları olduğu ortaya çıkmıştır.

Annesi bir hemşire, babası ise bir tekstil fabrikasında döşemecilik işini yönetiyordu.

Boseman 1995 yılında T. L. Hanna Lisesi’nden mezun olmuştur. İlk yılında ilk oyunu Crossroads’u yazdı ve bir sınıf arkadaşı vurularak öldürüldükten sonra okulda bu oyununu sahneledi.

Chadwick Boseman, Washington D.C.’deki Howard Üniversitesi’ne gitti ve 2000 yılında yönetmenlik dalında Güzel Sanatlar Lisansı ile mezun oldu. Öğretmenlerinden biri akıl hocası olan Phylicia Rashad’dı. Boseman ve bazı sınıf arkadaşlarının kabul edildikleri Londra’daki İngiliz Amerikan Drama Akademisi Oxford Yaz Ortası Programına katılabilmeleri için fon toplamaya yardımcı oldu.

Boseman yazmak ve yönetmek istedi ve başlangıçta aktörlerle nasıl ilişki kuracağını öğrenmek için oyunculuk eğitimi almaya başladı. ABD’ye döndükten sonra New York’un Dijital Film Akademisi’nden mezun oldu.

Kariyerinin başlangıcında Brooklyn’de yaşayan Boseman, New York Harlem’deki Siyah Kültür Araştırma Merkezi’nde bulunan Schomburg Junior Scholars Programında drama eğitmeni olarak çalıştı. 2008 yılında oyunculuk kariyeri için Los Angeles’a taşındı.

Boseman bir Hıristiyan olarak yetiştirildi ve vaftiz edildi. Boseman bir kilise korosu ve gençlik grubunun bir parçasıydı ve eski papazı hala inancını koruduğunu söyledi. Boseman, Marvel Sinematik Evreni’nde karakter olarak kullanılmadan önce Kara Panter olmak için dua ettiğini belirtti.

Boseman aynı zamanda bir vejetaryendi.

Dört yıl boyunca kalın bağırsak kanseri tedavisi gören Boseman, 28 Ağustos 2020 Cuma günü öldü.

Editör: TE Bilisim